Φάρμακα - μαϊμού εντοπίστηκαν στη Λευκωσία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Τονίζεται ότι τα πλαστά φάρμακα παρασκευάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και πολλές φορές είναι επιμολυσμένα µε μικρόβια και τοξικές ουσίες

Λειτουργοί, του Τμήματος Τελωνείων, του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομου Στοιχήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, των Φαρμακευτικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό ψευδεπίγραφων φαρμάκων τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (είναι απομιμήσεις).

Ανακοίνωση από το Τμήμα  Τελωνείων αναφέρει ότι από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ένα κατάστημα, μια οικία και μια αποθήκη εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4.696 χάπια και 225 συσκευασίες σε φακελάκια, τα οποία χρησιμοποιούνται ως βοηθήματα για άτομα που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Τα εν λόγω είδη, συνολικής αξίας € 25.000 περίπου, φέρουν τις εμπορικές επωνυμίες LADYGRA, SILDIGRA, SILVIGRA, TADALAFIL και KAMAGRA.

Τονίζεται ότι τα πλαστά φάρμακα παρασκευάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και πολλές φορές είναι επιμολυσμένα µε μικρόβια και τοξικές ουσίες και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

ΚΥΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή