Εξηγήσεις για τους σκύλους στον μόλο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών σκύλων που προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Λεμεσού για απαγόρευση της διακίνησης σκύλων στο Μόλο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών σκύλων που προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Λεμεσού για απαγόρευση της διακίνησης σκύλων στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο του μόλου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, των εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων και εκπρόσωπων οργανώσεων, φορέων και ομάδων, με θέμα την ευημερία των ζώων και τη ρύθμιση της διακίνησής τους στους δημόσιους χώρους.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και άλλοι πολίτες, οι οποίοι όπως αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού συμμετείχαν σε έναν ανοικτό και παραγωγικό διάλογο.


Ο δήμαρχος Λεμεσού εξήγησε στους παρευρισκομένους τους λόγους για τους οποίους το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού οδηγήθηκε στην πρόσφατη απόφασή του για απαγόρευση της διακίνησης σκύλων στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο του μόλου.
Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους η ανάγκη εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας και ταυτόχρονα η αδυναμία των προνοιών της νομοθεσίας που να επιτρέπουν στους δήμους την εφαρμογή της.

Άξονες συνεργασίας


Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση για συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με τις ζωοφιλικές οργανώσεις πάνω σε τρεις άξονες με πρώτον, την ενημέρωση, διαφώτιση του κοινού και εφαρμογή νομοθεσίας και κανονισμών, δεύτερον, τη διαμόρφωση πρότασης νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας και τρίτον τη λήψη μέτρων ευημερίας των ζώων (πάρκο ελεύθερης διακίνησης κ.λπ.).
Ο δήμος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει στην περαιτέρω αξιολόγηση όλων των προτάσεων που τέθηκαν στη σύσκεψη, ώστε να προωθηθούν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι υλοποίησης των πιο πάνω στόχων.
Στο μεταξύ συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ζήτησε με επιστολή του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, για να συζητήσουν το θέμα το οποίο προέκυψε με την ελεύθερη διακίνηση των σκύλων.


Επιστροφή
στην αρχή