Έξι αρχαία ελληνικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Έξι ελληνικά αγάλματα, ηλικίας περίπου 2000 ετών, ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές της αρχαίας ελληνικής πόλης της Μαγνησίας, στη νοτιοδυτική Τουρκία

Έξι ελληνικά αγάλματα, ηλικίας περίπου 2000 ετών, ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές της αρχαίας ελληνικής πόλης της Μαγνησίας, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ορχάν Μπινγκέλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος των ανασκαφών από το 1984, πρόκειται για 4 γυναικεία αγάλματα, ένα αντρικό και ένα απροσδιoρίστου φύλου. Βρέθηκαν στα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμη και είναι όλα σε καλή κατάσταση.

«Μαζί με τα αγάλματα που εκτίθενται στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και το Αϊδίνιο, υπάρχουν πλέον περίπου 50 αγάλματα από τις ανασκαφές της αρχαίας Μαγνησίας. Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν καθώς είναι ξεκάθαρο πως μπορούμε να βρούμε και άλλα αγάλματα» λέει ο Μπινγκέλ.   

Όπως αναφέρει το lifo.gr, οι πρώτες ανασκαφές στην αρχαία Μαγνησία ξεκίνησαν το 1891, από την ομάδα του Γερμανού αρχαιολόγου Καρλ Χούμαν. Μετά από 21 μήνες, η ανασκαφή είχε αποκαλύψει -έστω και μερικώς- το θέατρο, το ναό της Αρτέμιδος, το ναό του Δία, το πρυτανείο και την αγορά.  

Έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας αιώνας για να συνεχιστούν από τον Μπινγκέλ και την ομάδα του, το 1984.


Επιστροφή
στην αρχή