Ευρώ στα κατεχόμενα ζητούν οι Τ/κ εκπαιδευτικοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών ΚΤΟΕΟΣ ζήτησε από την «κυβέρνηση» των κατεχομένων να εισαγάγει το Ευρώ ως νόμισμα.

Η πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών ΚΤΟΕΟΣ, Σέλμα Εϊλέμ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται η συντεχνία να σιγήσει για το θέμα των αυξήσεων και τη φτώχεια και ζήτησε από την «κυβέρνηση» να εισαγάγει το Ευρώ.
 
Σε διάσκεψη Τύπου στη "βουλή", η κ. Εϊλέμ ανέφερε ότι εκτός από τη μείωση της αγοραστικής αξίας των μισθών λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, έχουν σημειωθεί και αυξήσεις και κάλεσε την "κυβέρνηση" να ανακαλέσει αυτές τις αυξήσεις. Είπε επίσης ότι το Ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τους μισθούς αντί της Τουρκικής Λίρας και κάλεσε τη «κυβέρνηση» να λάβει πολιτικά και οικονομικά μέτρα για προστασία των Τ/κ.
 
Είπε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που σταμάτησαν για να φθάσουν σε μια ενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο, βασισμένη σε πολιτική ισότητα.
 
Θα πρέπει, είπε, ο «πρόεδρος» και η «κυβέρνηση» να αποφασίσουν στρατηγική και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για το Κυπριακό, κάνοντας - για παράδειγμα- επαφές με τις αρχές της ΕΕ ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Ευρώ και οι Τ/κ να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο.


Επιστροφή
στην αρχή