Εurovision: Φαβορί το τραγούδι του Ισραήλ-αφιερωμένο στις γυναίκες

BUZZLIFE /PEOPLE

Το τραγούδι του Ισραήλ για τη Eurovision ξεσήκωσε θόρυβο από την πρώτη στιγμή και ήδη θεωρείται από τα γραφεία στοιχηματισμού, ως ένα από τα φαβορί

Το τραγούδι "Toy" (παιχνίδι) της Νέττα Μπαρζιλάϊ φέρνει λίγη τρέλα μαζί του, αποφεύγοντας την "πεπατημένη" στον διαγωνισμό της Eurovision. Είναι ανάλαφρο και χορευτικό, αλλά προσπαθεί να περάσει ένα αξιόλογο μήνυμα μέσα από τους στίχους και ήδη ενέπνευσε στα social media ένα μικρό "κίνημα" πίσω από τo hashtag #MeToo.

Δεν ήταν τυχαίο ότι παρουσιάστηκε επισήμως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι στίχοι του "Toy" επιχειρούν να θέσουν την γυναίκα στο επίκεντρο του χάρτη της Eurovision, με φράσεις όπως: "Δεν είμαι το παιχνίδι σου".

Στα απρόβλεπτα στοιχεία περιλαμβάνονται ήχοι και χορευτικές κινήσεις που παραπέμπουν σε...κότες! Κάτι που θύμισε ελαφρώς την παγκόσμια επιτυχία του "Gangham style".

Όσοι σκέφτονται περισσότερο στρατηγικά και πολιτικά - δεν είναι λίγοι στο Ισραήλ... - ονειρεύονται μία νίκη φέτος στον διαγωνισμό, που θα φέρει ενδεχομένως την Eurovision στα Ιεροσόλυμα την επόμενη χρονιά. Αν και τόσο μεγάλες πολιτικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται εύκολα, όταν πρέπει να τηρηθούν λεπτές ισορροπίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Επιστροφή
στην αρχή