Έτοιμος να αλλάξει τις ισορροπίες ο Απόλλωνας!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /EUROPA LEAGUE

Ξέρουν πολύ καλά, Σωφρόνης Αυγουστή και παίκτες, ότι χρειάζεται να κάνουν μεγάλη υπέρβαση για να περάσουν επιτυχώς το εμπόδιο της Βασιλείας.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

 της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 22/8)

Στην 3η σε πληθυσμό πόλη της Ελβετίας, μετά τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, τη Βασιλεία, βρίσκεται από χθες βράδυ η αποστολή του Απόλλωνα. Εν πολλοίς, στο αυριανό πρώτο ραντεβού με την ομώνυμη τοπική ομάδα «διακυβεύεται» το φετινό ευρωπαϊκό μέλλον του συγκροτήματος του Σωφρόνη Αυγουστή. Στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών αναλύσαμε γιατί η ελβετική ομάδα είναι φαβορί, αλλά οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θα καταβάλουν προσπάθεια να αλλάξουν τις ισορροπίες στο γήπεδο.

Ξέρουν πολύ καλά, Σωφρόνης Αυγουστή και παίκτες, ότι χρειάζεται να κάνουν μεγάλη υπέρβαση για να περάσουν επιτυχώς το εμπόδιο της κορυφαίας ομάδας της χώρας και να πάνε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (τέταρτη τα τελευταία έξι χρόνια) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Για το αυριανό… πρώτο ημίχρονο των διπλών αναμετρήσεων, δεν θα τους «χαλάσει» καθόλου στον Απόλλωνα αν καταφέρουν να μην χάσουν.

Ο κόσμος

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα πόσοι οπαδοί της ομάδας θα ζήσουν από κοντά τον έβδομο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα. Λίγοι πήγαν με την επίσημη αποστολή, αρκετοί άλλοι θα πάνε από μόνοι τους, είτε από την Κύπρο είτε από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η διοίκηση, όπως συνηθίζει, φρόντισε να εξασφαλίσει τα εισιτήρια για όσους οπαδούς πήγαν ή θα πάνε μεμονωμένα στην ελβετική πόλη.

Χωρητικότητας 38 χιλιάδων είναι το γήπεδο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ». Δεν αναμένεται να είναι εντελώς γεμάτο αύριο το βράδυ, αλλά οι υπεύθυνοι της Βασιλείας εκτιμούν ότι θα υπάρξει η μεγαλύτερη φετινή προσέλευση σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μισογεμάτες ήταν οι κερκίδες στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (είχαν κοπεί 14.328 εισιτήρια) και τη Φίτεσε. Αυτή τη φορά εκτιμάται ότι θα πάνε πάνω από 20 χιλιάδες οπαδοί των γηπεδούχων.


Επιστροφή
στην αρχή