Λαοθάλασσα Εκπαιδευτικών έξω από το Προεδρικό (εικόνες/βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλιος Φυλακτού: «Σήμερα νίκησε ο περήφανος εκπαιδευτικός κόσμος. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα»

Με σύνθημα "ΟΧΙ στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου" χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ στις 6 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 12 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αλήθειες και ανακρίβειες για την κρίση στην Εκπαίδευση

 

Μετά την άφιξή των εκπαιδευτικών ακολούθησαν ομιλίες των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του στον politi.com.cy, o Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «Σήμερα νίκησε ο περήφανος εκπαιδευτικός κόσμος. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έστειλαν  ένα ξεκάθαρο μήνυμα  στα πλαίσια ενός διαλόγου ο οποίος είναι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή προκειμένου να συμβάλουμε όλοι με τεκμηρίωση στην πραγματική βελτίωση του σχολείου. Την ίδια ώρα η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και η εργατικότητά τους είναι επίσης αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να γίνει σεβαστή. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουν να γίνουν οι αλλαγές που θα διασφαλίζουν τεκμηριωμένα ένα ποιοτικότερο δημόσιο σχολείο»

Στο βήμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους δηλώνοντας ότι «Σήμερα γράφουμε μία λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της εκπαίδευσης. Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ».

Δείτε βίντεο από το politis.com.cy: 

 

 

 

 

 

*Bίντεο: Πρόδρομος Ταλιώτης

 

*Βίντεο: Χάρης Χαραλάμπους

 

*Φωτογραφία: Γιώργος Ζήσιμος

 

*Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης

Στον χώρο έναρξης της πορείας καταφθάνουν λεωφορεία και από άλλες πόλεις. 

*Φωτογραφίες: Ιωάννα Κυριάκου

 


Επιστροφή
στην αρχή