Ετοιμάζεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ηλικιωμένους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το 2016, 62 τέτοια Προγράμματα, που εξυπηρετούν περίπου 2000 άτομα τρίτης ηλικίας, έλαβαν συνολικά κρατική ενίσχυση ύψους €1,4 εκ. περίπου

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Ηλικιωμένους, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Νότου με θέμα «Τεχνολογία και ενεργός γήρανση».

Στο χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε εκ μέρους του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ανδρέας Ασσιώτης, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η χρήση της τεχνολογίας και εξειδικευμένα η πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν σημαντική θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ετοιμάζει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Ηλικιωμένους, το οποίο θα περιλαμβάνει τους τέσσερις κύριους στόχους της Διακήρυξης της Βιέννης, καθώς και τις δεσμεύσεις της Περιφερειακής Στρατηγικής για Εφαρμογή του Διεθνούς Σχεδίου Δράσης της Μαδρίτης για τη Γήρανση.

Όπως είπε, οι στρατηγικοί στόχοι της Υπουργικής Διακήρυξης για τη Γήρανση που υιοθετήθηκε πρόσφατα στη Λισαβόνα θα ενσωματωθούν στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, διαμορφώνοντας το ευρύτερο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούν να αναληφθούν στοχευμένες δράσεις από διάφορους φορείς.

Ανέφερε πως το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, σχεδιάζει πάνω σε τακτική βάση και εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο την ενίσχυση της ενεργού γήρανσης.

«Τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενισχύονται οικονομικά με στόχο τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης» είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διασφάλιση της ποιότητας της ζωής και των ηλικιωμένων, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην είναι υπόχρεος να διαβιεί με εισοδήματα που δεν επαρκούν για αξιοπρεπή διαβίωση.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, συνέχισε, δίδεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε δομές που στηρίζονται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη λειτουργία προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας των ατόμων τρίτης ηλικίας είτε σε 24ωρη βάση, είτε για διημερεύουσα φροντίδα, ή για κατ΄ οίκον φροντίδα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2016, 62 τέτοια Προγράμματα, που εξυπηρετούν περίπου 2000 άτομα τρίτης ηλικίας, έλαβαν συνολικά κρατική ενίσχυση ύψους €1,4 εκ. περίπου, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 1/5 περίπου του συνολικού ποσού που διατέθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λύπη εκφράζει ο Υπουργός για απόφαση ΠΑΣΥΚΙ να προβεί σε μέτρα

Πολίτης News, 20:57 (τελευταία ενημέρωση 20:57)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή

Πολίτης News, 20:40 (τελευταία ενημέρωση 20:40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός της Interpol το Κόσοβο - Τα νέα μέλη

Πολίτης News, 20:30 (τελευταία ενημέρωση 20:30)

Επιστροφή
στην αρχή