Αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια εξετάζει η παγκόσμια Τράπεζα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει το αίτημα της Ελλάδας για οικονομική και τεχνική βοήθεια επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου Politico από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει οικονομική και τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, εκπρόσωπος της εν λόγω τράπεζας επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη είδηση και είπε πως η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει το αίτημα της Ελλάδας.

Μιλώντας στο skai.gr χωρίς να κατονομάζεται, ο εκπρόσωπος της τράπεζας πρόσθεσε ότι αυτή μελετά εάν υπάρχουν άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να ικανοποιηθεί η ελληνική πρόταση. Η βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα αφορά την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων.

Διευκρινίζεται από πηγές της Παγκόσμιας Τράπεζας, ότι η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών.

Συνήθως η Παγκόσμια Τράπεζα δανειοδοτεί μη ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχοντας ως κύριες αποστολές την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού. Παρέχει επίσης στήριξη για την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που υποστηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος.


Επιστροφή
στην αρχή