Έταζε δουλειά σε ομοεθνείς του αλλά τους έκλεβε λεφτά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έταζε άδειες παραμονής και εργασίας στην Κύπρο σε ομοεθνείς του στην Ινδία που έψαχναν απεγνωσμένα για δουλειά στο νησί μας.

Έταζε άδειες παραμονής και εργασίας στην Κύπρο σε ομοεθνείς του στην Ινδία που έψαχναν απεγνωσμένα για δουλειά στο νησί μας. Στην ουσία όμως ο σκοπός του ήταν να τους εξαπατήσει, καθώς, αφού εξασφάλισε απ’ αυτούς ένα ποσό γύρω στις 11 χιλιάδες ευρώ, δουλειά στην Κύπρο δεν τους βρήκε…

«Φίλος» πράκτορα

Ύποπτος για εξαπάτηση ομοεθνών του είναι ο Salim Khan, 29 χρόνων, από την Ινδία, ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων. Εναντίον του υπόπτου υπάρχουν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018 υποσχόταν σε Ινδούς που βρίσκονταν στην Κύπρο ότι μπορούσε να βοηθήσει άλλους ομοεθνείς τους που ήταν στην Ινδία να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής και εργασίας στο νησί. Παρουσιαζόταν, μάλιστα, ως στενός φίλος και συνεργάτης γνωστού πράκτορα της Λεμεσού, ο οποίος θα διευθετούσε, δήθεν, την κάθοδο των Ινδών στην Κύπρο για εργασία.

Πλαστά τα έγγραφα

Συνολικά φέρεται να απέσπασε από τους παραπονούμενους ένα ποσό περίπου 11 χιλιάδων ευρώ, που αφορούσε τις τραπεζικές εγγυήσεις για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών που απαιτούνταν και τα αεροπορικά εισιτήρια. Όταν, όμως, τρία από τα θύματά του παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο του Δελχί για να ταξιδέψουν στην Κύπρο, διαπιστώθηκε ότι οι άδειες εισόδου που κατείχαν για την Κύπρο και τα αεροπορικά τους εισιτήρια, τα οποία τους τα είχε αποστείλει ο ύποπτος, ήταν πλαστά…
Η ιστορία του Salim Khan θυμίζει την περίπτωση του Γεώργιου Κρασόπουλου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 εμφανίστηκε ως μεγαλοεπιχειρηματίας, υποσχόμενος δουλειά σε εκατοντάδες ανέργους. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αποδείχθηκε απάτη, με τον 63χρονο καταζητούμενο να εξασφαλίζει από τους ανέργους μεγάλα χρηματικά ποσά και να γίνεται καπνός. Σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης στη Θεσσαλονίκη για παρόμοιες υποθέσεις και μεταγενέστερα θα εκδοθεί στην Κύπρο.


Επιστροφή
στην αρχή