Εσείς Πρόεδρε, τι είστε τελικά;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Οι «15» αντί 7-a-side είπαν να απαγορεύσουν διέλευση. Το κράτος θεατής. Ο δε τράουλλος -δες βέλος- πίσω, μυστήριο. Ίσως, εκπρόσωπος της Εκκλησίας ΛΤΔ

Πρέπει να ήταν 15 άτομα. Την Κυριακή στη Δερύνεια. Αναγνώρισα τον έναν από τους δύο βουλευτές του εδώ γραφείου της υπόδικης ελληνικής νεοναζιστικής συμμορίας. Ήταν και κάτι άλλοι μαυροντυμένοι, πάντα.

Σαν να ήξεραν ότι πήγαν να κηδέψουν την εκδήλωση, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η διαλυμένη αυτή παρέλαση ήταν η πρεμιέρα μιας σειράς ελλειμματικών παραστάσεων σε όλα σχεδόν τα οδοφράγματα τις οποίες έχουν εξαγγείλει.

Νομίζω πως ακόμα και μια ζωντανή περφόρμανς, ποιου να σας πω τώρα, του «Θέλεις τραλαλά / θέλω τραλαλό (θέλεις γλειφιτζούρι / χωνάκι παγωτό)» της Μπεζαντάκου ή αν προτιμάτε κάτι σε δικό μας, του «Welcome friends to Cyprus», θα μάζευε περισσότερους.

Θα ήταν και ψυχαγωγικό!..

Τα ατρόμητα παλληκάρια, λοιπόν, τα οποία στέκονται πάντα ώς το δικό μας οδόφραγμα και φωνάζουν στους απέναντι «θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό» (σ.σ. στη γλώσσα του χώρου επειδή είμαι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, «θα παιθάναιται σαι χόμα αιλλυνοικώ») αλλά δεν περνούν ποτέ απέναντι να το πούνε και εκεί…

… αυτά λοιπόν τα παλληκάρια, τα οποία δεν τα σκιάζει φοβέρα καμιά πλην αυτής που λέγαμε και μερικών άλλων, μάλλον θα κρύωναν την Κυριακή και δεν ήθελαν να πάνε στο οδόφραγμα. Με το πού έπεσε ο ήλιος είχε παγώσει όντως απότομα. Αλλά, χάθηκε ο κόσμος να βάλουν μια κάλτσα χοντρή; Μια θερμοφόρα (σ.σ. μπουγιότα); Κάτι άλλο;

Το θέμα που τίθεται όμως, δεν αφορά τις γραφικότητες των όποιων τύπων οι οποίοι δυστυχώς δεν έπιασαν το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας ούτε στις προηγούμενες «τρεις και ο κούκος» εκδηλώσεις τους κατά της διάνοιξης εν αντιθέσει με τα πλήθη που περνούν από τότε που άνοιξε αλλά και τις εκδηλώσεις υπέρ της διάνοιξης πριν.

Δεν αφορά καν το παιγνίδι που παίζουν διάφορα ΜΜΕ τα οποία διαστρεβλώνουν ειδήσεις, όπως το επεισόδιο που είχε προκαλέσει η κυρία εκείνη που δεν ήθελε να αφήσει τους «προδότες» να περάσουν και αργότερα φάνηκε ότι πήγαινε και η ίδια απέναντι με μία εκ των φωτογραφιών της να είναι στο περίφημο ζαχαροπλαστείο «Petek» του Βαρωσιού. Εκεί όπου χλαπάκιασε και ο χρηματοδότης –κατά τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο– των νεοναζί, ο Αχρειόστομος Β’.

Το θέμα αφορά το κράτος. Το οποίο ανέλαβε να εφαρμόζει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Κανονισμό 866/2004 για την Πράσινη Γραμμή και επιτρέπει στον οποιονδήποτε να βγάζει ανακοινώσεις και να λέει ότι θα κλείσει το οδόφραγμα, διότι έτσι θέλει.

Και η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος, αντί να τους εξηγήσουν απλά πως είναι παράνομο και πως εάν θέλουν μπορούν κάλλιστα να σταθούν στην άκρη του δρόμου και να πουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας, αλλά επ’ ουδενί λόγω δεν δικαιούνται να κλείνουν οδοφράγματα και να απαγορεύουν στον κόσμο να περάσει…

… αντί λοιπόν να το κάνει αυτό, το κράτος έρχεται χάριν λαϊκισμού και μετατρέπεται σε προστάτη της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και φυσικά της γελοιοποίησής του. Θετικό ότι ο ΔΗΣΥ πήρε θέση και καταδίκασε αυτά τα νέα ελλειμματικά καραγκιοζλίκια τους. Όμως ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του (και του ΔΗΣΥ) τηρούν σιγήν ιχθύος. Γιατί αλήθεια; Και πού αποσκοπεί αυτό;

Ελπίζω πως όταν θα γίνει, διότι θα γίνει, καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απίστευτη ανοχή που επιδεικνύεται από πλευράς τους σ’ αυτά τα έκτροπα, ο Πρόεδρος θα θυμηθεί αυτό που λέγαμε τις μέρες που και ο ίδιος είχε καταγγείλει τη Δημοκρατία των ημερών του Τάσσου (όσο μπορούσε να θεωρηθεί τέτοια) στις Βρυξέλλες.

Ότι δηλαδή είχε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να καταγγείλει τον περιορισμό και την καταπάτηση ελευθεριών εκεί όπου έπρεπε, ως μοναδικό μέσο αντιμετώπισής τους. Και τέτοιος περιορισμός είναι το να αποφασίζουν τα όποια ακροδεξιά ή άλλα στοιχεία να απαγορεύσουν τη διέλευση σε μια χώρα της ΕΕ σε οποιονδήποτε πολίτη διότι έτσι θέλουν.

Με την Αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο αλλά και τον δικό του προϊστάμενο, τον Νίκο Αναστασιάδη, αντί να κινούνται για την εφαρμογή του νόμου, να λειτουργούν στην ουσία ως προστάτες για να μην πω και κάτι άλλο, του κάθε ελλειμματικού και των αυθαιρεσιών του.

Νομίζω πως έχει επιδειχθεί από πολύ κόσμο υπομονή ιώβεια όλο αυτό το διάστημα με την ενοχοποίηση της μετάβασης στην υπόλοιπη χώρα μας. Και ο καθένας μπορεί να πηγαίνει ή όχι, ακόμα και να το θεωρεί απαράδεκτο.

Ζούμε σε δημοκρατία και όλα μπορούν και πρέπει να απαντιούνται.

Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τον όποιο πολίτη δικαιώματα αναφαίρετα, έστω και για ένα λεπτό. Και τέτοιο είναι το δικαίωμα της διακίνησης αλλά και της χρήσης των οδοφραγμάτων τα οποία λειτουργούν με κανονισμό της ΕΕ, κανονισμό υπέρτερο της δικής μάλιστα νομοθεσίας και του δικού μας Συντάγματος.

Όποιος τον βοηθά ή τον διευκολύνει είναι απλά συμμέτοχος και συνένοχος.

Εξ ου και το ερώτημα του τίτλου: Εσείς Πρόεδρε, τι είστε τελικά;


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ευρωεκλογές: Θα αλλάξουν τα πράγματα αυτή τη φορά

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικά ομιλούντες για τη Δικαιοσύνη και ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή