Έρχονται για να σπρώξουν Φούλε και Ρούμπιν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Με κοινή στόχευση φθάνουν σήμερα στην Κύπρο ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν. Οι δύο άντρες θα έχουν επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και αναμένεται ότι θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Με κοινή στόχευση φθάνουν σήμερα στην Κύπρο ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν. Οι δύο άντρες θα έχουν επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και αναμένεται ότι θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

 

Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, πάντως, φωνάζουν ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί σε μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης η επιστροφή των Βαρωσίων. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αντίθετα, επέμεινε ότι το θέμα αυτό «μπορεί να λειτουργήσει ως το μέτρο πάνω στο οποίο θα κτιστεί η εμπιστοσύνη, αλλά και τα θεμέλια για μια βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».

 

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.


Επιστροφή
στην αρχή