Ερωτήματα για το τι θα γίνει με την περιοχή Laguna στο Βαρώσι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με την «YeniDuzen», η εφημερίδα είχε πληροφορίες εδώ και καιρό πως επίκειτο κάποια αλλαγή σε σχέση με το καθεστώς της περιοχής.

Την απόφαση του τ/κ «υπουργικού συμβουλίου» με την οποία η περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου βρίσκεται το νησάκι με το «σπίτι του διοικητή», όπως είναι γνωστό, μεταφέρεται στο «υπουργείο» τουρισμού, δημοσιοποίησε χθες η εφημερίδα «YeniDuzen» μετά από μέρες δημοσιευμάτων και αναφορών στον τ/κ και τον ε/κ Τύπο περί ανοίγματος μέρους της περίκλειστης πόλης ή ακόμα και ξενοδοχείων.
Το δημοσίευμα, με τίτλο «Το σπίτι του διοικητή μεταφέρθηκε στο υπουργείο τουρισμού!», παραπέμπει στην «επίσημη εφημερίδα» της «ΤΔΒΚ» όπου και περιλαμβάνεται η απόφαση.
Σύμφωνα με την «YeniDuzen», η εφημερίδα είχε πληροφορίες εδώ και καιρό πως επίκειτο κάποια αλλαγή σε σχέση με το καθεστώς της περιοχής. Πηγή είχε ρωτήσει χαρακτηριστικά αν η περιοχή «δοθεί πεσκέσι σε κάποιον», αν δηλαδή επρόκειτο να δοθεί χωρίς αντίτιμο. Φημολογίες πως το «σπίτι του διοικητή» θα δινόταν για δημόσια χρήση είχαν φτάσει και στον «Π».

Με επιτήρηση στρατού

Βάσει της απόφασης του «υπουργικού» ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2017, πρόκειται για την περιοχή Laguna που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της περίκλειστης πόλης, δίπλα στο ελεγχόμενο από τον τουρκικό στρατό λιμάνι . Εκεί βρίσκεται –στη μέση του κόλπου– και το γνωστό ως «σπίτι του διοικητή».
Όπως καταγράφεται στην απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» στις 13 Νοεμβρίου, το «υπουργικό» έδωσε το πράσινο φως στα «τμήματα» κτηματολογίου και χαρτογράφησης να προσδιορίσουν πού ακριβώς βρίσκονται τα όρια της στρατιωτικής ζώνης που θα πρέπει να αλλάξουν. Οι εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν, προστίθεται, θα πραγματοποιηθούν υπό την επιτήρηση του τουρκικού στρατού και ιδιαίτερα της μονάδας που είναι υπεύθυνη για την περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην «Kibris» τις προάλλες του «υφυπουργού» τουρισμού
Ισμέτ Εσενγιέλ, ο σχεδιασμός είναι να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για κατασκευή μαρίνας.


Επιστροφή
στην αρχή