Ερευνητική: Συνεχίζει κανονικά - Κανένα θέμα με Γιώργο Γεωργίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Γεωργίου ήταν υποψήφιος για την θέση του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής ΣΚΤ δεν συνιστά κώλυμα για την Ερευνητική

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Γεωργίου ήταν υποψήφιος για την θέση του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής ΣΚΤ δεν συνιστά κώλυμα για την Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, καθώς η Επιτροπή δεν επικεντρώνεται στους διορισμούς των κυρίων Κληρίδη και Χατζηγιάννη, αλλά στους λόγους κατάρρευσης του Συνεργατισμού.
 
Αυτό αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή σε ανακοίνωσή σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».
 
Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει πως το μέλος της, κ. Γιώργος Γεωργίου, επέδειξε όντως ενδιαφέρον για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας το 2013 και το 2015, προσθέτοντας πως «αλλά μετά το διορισμό των κ.κ. Κληρίδη και Χατζηγιάννη θεώρησε το θέμα λήξαν».

«Ο κ. Γιώργος Γεωργίου δεν θεώρησε, κώλυμα το γεγονός, δεδομένου ότι οι όροι εντολής της Ερευνητική Επιτροπής δεν επικεντρώνονται στους διορισμούς των κ.κ. Κληρίδη και Χατζηγιάννη και στη νομιμότητα τους, την οποία εν πάση περιπτώσει δεν θα εξετάσει», αναφέρει.
 
Όπως αναφέρεται, το αντικείμενο έρευνας της Επιτροπής εκτείνεται σε πολύ ευρύτερα θέματα και γεγονότα, τα οποία καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο προ και μετά το 2013 και τα οποία αποκλειστικά και μόνον άπτονται της κατάρρευσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, η οποία κατάρρευση με κανένα τρόπο δεν θα κριθεί από τους πιο πάνω διορισμούς.

Η Ερευνητική Επιτροπή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της, καταλήγει η ανακοίνωση.


Επιστροφή
στην αρχή