Έρευνα στη Ρωσία για το ατύχημα με το Soyuz (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, μετά το ατύχημα, όλες οι επανδρωμένες αποστολές της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας έχουν ανασταλεί

Έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε χθες με τον πύραυλο Soyuz ξεκίνησαν οι ρωσικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας κατά την κατάσκευή του πυραύλου.

Χθες, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του Soyuz, παρουσιάστηκαν μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι αστροναύτες να το προσγειώσουν λίγο αργότερα στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέλη των σωστικών συνεργείων προσέγγισαν τους δύο αστροναύτες οι οποίοι είναι πλέον εκτός κάψουλας, ωστόσο όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορεία TASS η κατάσταση της υγείας τους «δεν είναι εντελώς καλή».

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, μετά το ατύχημα, όλες οι επανδρωμένες αποστολές της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας έχουν ανασταλεί.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός πως όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ζωντανοί.

Υπενθυμίζεται πως πλήρωμα του διαστημοπλοίου ήταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός Νικ Χέιγκ.

H εκτόξευση του Soyuz όπως την κατέγραψε ο αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και μέλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Alexander Gerst.


Επιστροφή
στην αρχή