Έρευνα από το Γραφείο Ευημερίας για απάνθρωπη μεταχείριση ηλικιωμένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το παρατηρητήριο τονίζει ότι «εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την παραμέληση και την κακοποίηση ηλικιωμένων

Άναψε φωτιές η καταγγελία πολίτη που δημοσίευσε ο «Π» για απάνθρωπη μεταχείριση ηλικιωμένων σε γηροκομείο της δυτικής Λεμεσού. Σύμφωνα με την καταγγελία, η διεύθυνση του γηροκομείου κούρεψε σχεδόν γουλί τους ενοίκους, γυναίκες και άνδρες, με την πρόφαση ότι κόλλησαν ψείρες. Σε δηλώσεις της στο Κανάλι 6, η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Ευημερίας Μαρία Κυρατζιή ανέφερε ότι ήδη έχουν επικοινωνήσει με το γραφείο της επιτρόπου Διοικήσεως, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να διερευνηθεί ενδελεχώς η καταγγελία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Λεμεσός:Εξευτέλισαν ηλικιωμένους γηροκομείου με δικαιολογία τις ψείρες

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου Δήμος Αντωνίου αποκάλυψε ότι εις βάρος του ίδιου γηροκομείου εκκρεμεί κι άλλη καταγγελία για ξυλοδαρμό ηλικιωμένης, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στην επίτροπο Διοικήσεως. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παρατηρητήριο με αφορμή την καταγγελία ζητά την αύξηση ελέγχων σε οίκους ευγηρίας από το κράτος, αλλά και την εφαρμογή καλών πρακτικών από τους οίκους ευγηρίας. Το παρατηρητήριο τονίζει ότι «εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την παραμέληση, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση των ηλικιωμένων. Είναι καιρός το κράτος να αυξήσει τους ελέγχους σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ευημερίας με ανθρώπινο δυναμικό που η αποκλειστική του εργασία να είναι οι έλεγχοι των ιδρυμάτων», προσθέτει. Για τους οίκους ευγηρίας σημειώνει ότι «πρέπει να βρουν εκείνους τους τρόπους και καλές πρακτικές που να βελτιώσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών τους όπως γίνεται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες».

 


Επιστροφή
στην αρχή