Έρχεται το Brexit και φέρνει αλλαγές στην Premier League (pic)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Μια πολύ προσεκτική προσαρμογή των ρόστερ τους βάσει των νέων κανονισμών που θα επιφέρει το Brexit της Μ. Βρετανίας, θα πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι

Με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2019, τα κλαμπ του κορυφαίου πρωταθλήματος της ηπείρου, δηλαδή της Premier Leagye, θα πρέπει να ελέγξουν ξανά τις θέσεις των ξένων και των κοινοτικών ποδοσφαιριστών από τους οποίους αποτελείται το δυναμικό τους...

Όπως τονίζει το κυριακάτικο ρεπορτάζ της Daily Mail, ο αριθμός των απαραίτητων γηγενών ποδοσφαιριστών σε κάθε ρόστερ, θα φτάσει από τους 8 στους 10, πράγμα που εν έτει 2018 με ποσοστό μόλις στο 31% όσον αφορά στους Άγγλους που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας, μπορεί να προκαλέσει μείζον πρόβλημα.

Ο αριθμός των δέκα γηγενών θα αφορά ποδοσφαιριστές που θα έχουν και βρετανικό διαβατήριο, αν και αυτή τη στιγμή, ο όρος «γηγενής» έχει μια μικρή υποσημείωση και επιτρέπει αυτούς που από την ηλικία των 16 ετών μέχρι και τα 21 τους, έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια σε βρετανικό έδαφος.

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης με τους Βρετανούς στην Premier League και πόσες ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια εφόσον αυξηθεί ο αριθμός των γηγενών σε δέκα ή ακόμα και σε δώδεκα:

 

 


Επιστροφή
στην αρχή