Επίτιμος διδάκτωρ του Αριστοτέλειου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελετή θα είναι ο π/θ της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναγορεύεται σήμερα Επίτιμος Διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
 
Σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευθεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σήμερα Πέμπτη στις 8μμ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Την τελετή αναγόρευσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
 
Ο κ. Γιουνκέρ, που έχει τιμηθεί στο παρελθόν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, διατηρεί δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μέσω συνεργατών του.
 
Ο Επίτροπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης και ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι απόφοιτοι του ΑΠΘ, ενώ και ο διάδοχος του στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, έχει φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος «Εράσμους».
 
Ο καθηγητής του ΑΠΘ Βασίλης Σκουρής διετέλεσε πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το 2003 έως 2015.
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη από το πρωί της Πέμπτης, για την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, ενώ στην συνέχεια θα συμμετάσχει στην Συνάντηση Κορυφής με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και τον πρόεδρο της Σερβίας  Αλεξάντερ Βούτσιτς.
 
Το απόγευμα της Πέμπτης , ο κ Τσίπρας  θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ, πριν από την τελετή αναγόρευσης του  σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.


Επιστροφή
στην αρχή