Επεισόδια στο Ρέθυμνο για την φιλοξενία προσφύγων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και επεισόδια έξω από το δημαρχείο του Ρεθύμνου μεταξύ ομάδων πολιτών αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και πολιτών που αντιδρούν.

 Υπέρ της πρότασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης για τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί, τάχθηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Παρέμβαση της αστυνομίας μετά από εντάσεις.

 Υπέρ της πρότασης για τη φιλοξενία τάχθηκαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ κατά την σχετική ψηφοφορία. υπήρξαν και 2 “παρών”.

 Η συνεδρίαση του οργάνου ωστόσο στιγματίστηκε από ένταση και επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης και μεταξύ ομάδων πολιτών αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και πολιτών που αντιδρούν στη φιλοξενία τους στο νησί.

 Η ένταση κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι, όταν και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και η χρήση χημικών ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

 Αργά το μεσημέρι και ενώ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε νέος κύκλος έντασης με αποτέλεσμα να επέμβει ξανά η αστυνομία, κάνοντας εκ νέου χρήση χημικών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν προσαγωγές στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης ενώ αναφέρθηκε και ένας ελαφρύς τραυματισμός.

 


Επιστροφή
στην αρχή