Λύση για την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, αναμένει Ιταλία από Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλφάνο δήλωσε στον ομόλογό του ότι η Ιταλία "ανέμενε ότι θα βρεθεί μια λύση που να συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο και να είναι προς το συμφέρον

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Tσαβούσογλου είχε ο  Iταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο αναφέροντάς του  ότι ήθελε να επιλυθεί το ζήτημα που εμπoδίζει την ιταλική Eni να διερευνήσει φυσικό αέριο στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, που παρευρίσκονται σε συνάντηση κρατικών συνασπισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Κουβέιτ, συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης λόγω "προώθησης πιθανών περαιτέρω έργων στον ενεργειακό τομέα πέραν εκείνων που ήδη υπάρχουν", σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλφάνο δήλωσε στον ομόλογό του ότι η Ιταλία "ανέμενε ότι θα βρεθεί μια λύση που να συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο και να είναι προς το συμφέρον της Eni, των χωρών της περιοχής και των δύο κυπριακών κοινοτήτων", αναφέρει η ανακοίνωση.


Επιστροφή
στην αρχή