Επαίτες που παριστάνουν τους τραυματίες «κατεβαίνουν» Κύπρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», κυρίως γυναίκες που προσποιούνται τις ανάπηρες, ή τις ασθενείς με καρκίνο, στέκονται σε φώτα τροχαίας και ζητιανεύουν

Κομπίνα με δήθεν τραυματισμούς στήνουν επαίτες που έρχονται για «περιορισμένες εμφανίσεις» στην Κύπρο, κυρίως από την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», κυρίως γυναίκες που προσποιούνται τις ανάπηρες, ή τις ασθενείς με καρκίνο, στέκονται σε φώτα τροχαίας και ζητιανεύουν πουλώντας κάποια μικροαντικείμενα ευτελούς αξίας (εικόνες, ημερολόγια, χαρτομάντιλα κ.λπ.), πέφτουν μπροστά σε αυτοκίνητα και παραπονιούνται για δήθεν τραυματισμούς.

Στη συνέχεια για να μην κληθεί η Αστυνομία ή οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν χρήματα από τους οδηγούς για να επισκεφθούν γιατρό. Δύο τέτοια συμβάντα καταγράφηκαν μόνο χθες σε φώτα τροχαίας στην Έγκωμη. Η περιγραφή της γυναίκας δόθηκε στην Αστυνομία και αναζητείται.

Διαβάστε επίσης: Σπείρες ζητιάνων οργώνουν και πάλι την Κύπρο (βίντεο)

Όπως ανέφεραν στον «Π» αστυνομικές πηγές, υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που στέλνει στην Κύπρο ομάδες επαγγελματιών επαιτών που παράλληλα έχουν εκπαιδευτεί και στην εξαπάτηση πολιτών με διάφορα προσχήματα.

Το κόλπο με τους τραυματισμούς από αυτοκίνητα, είναι γνωστόν σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Κύπρο και για αυτό το εφαρμόζουν τις τελευταίες ημέρες, ποντάροντας στο ότι κανένας οδηγός δεν θα ήθελε να μπλέξει με καταθέσεις στην Αστυνομία ή εμπλοκή ασφαλιστικών εταιρειών.


Επιστροφή
στην αρχή