Επενδύει στις σχέσεις της με την Κύπρο η Κίνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις Πεκίνου-Λευκωσίας θα συνεχίσουν να ακμάζουν τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις Πεκίνου-Λευκωσίας  θα συνεχίσουν να ακμάζουν τα επόμενα χρόνια σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
 
Μιλώντας την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, κατά την επίσημη τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Αντώνη Τουμαζή, ο Σι Τζινπίνγκ καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη στη χώρα του και διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος Σι εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Κύπρου και Κίνας, ενώ σημείωσε ότι σημαντικό πεδίο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας των λαών αποτελεί η πολιτιστική ανταλλαγή μέσω των διαπροσωπικών επαφών των ανθρώπων.

Ο Πρέσβης Τουμαζής επιβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Σι για την ετοιμότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό. Κλείνοντας, σημείωσε ότι ενδεχόμενη επίσκεψη του Προέδρου Σι στην Κύπρο θα αποτελούσε ένα σημαντικό, ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών.


Επιστροφή
στην αρχή