Επεκτείνεται ο θεσμός των ΚΕΠ - Από 8 σε 14 με νέες υπηρεσίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης τα νέα ΚΕΠ θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης τα ΚΕΠΟ των ταχυδρομείων θα αυξηθούν από 4 σε 7.

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο η επέκταση του θεσμού των Κέντρων εξυπηρέτησης του πολίτη. Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twiiter ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης, δόθηκε έγκριση για επέκταση θεσμού των ΚΕΠ μέχρι τέλος 2018 από 8 σε 14 με νέες υπηρεσίες. Επίσης τα ΚΕΠΟ τα οποία εξυπηρετούν τους πολίτες από τα Κρατικά Ταχυδρομεία θα αυξηθούν από 4 σε 7. 

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως το σχέδιο επέκτασης των ΚΕΠ προνοεί συνολικά 21 σημεία εξυπηρέτησης του κοινού με αυξημένες μάλιστα υπηρεσίες.

«Υπενθυμίζω ότι έχουμε αυξήσει τον αριθμό των παρεχομένων υπηρεσιών σε 95, ενώ το 2016 έχουν εξυπηρετηθεί 900 χιλιάδες φορές οι πολίτες.  Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ θα προστεθούν και υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα από άλλα Τμήματα, όπως οι στρατολογικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), το οποίο θα περιοριστεί μόνο στις επιθεωρήσεις οχημάτων.

Αυτή η επέκταση γίνεται χωρίς περαιτέρω κόστος, αφού θα χρησιμοποιηθούν υποδομές του ΤΟΜ και προσωπικό, βάσει των εργαλείων κινητικότητας, προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Στόχος μας είναι σταδιακά, με αυτή την πρόοδο που κάνουμε συνεχώς, να υπάρξει πραγματικό one stop shop για τον πολίτη, όπου η μόνη επαφή που θα έχει με τις Υπηρεσίες του κράτους θα είναι μόνο μέσα από τα ΚΕΠ».

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου στον Εναέριο

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήνει τις γέφυρες ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε

Πολίτης News, 02:30 (τελευταία ενημέρωση 02:30)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάφος: Αποκαθηλώνονται Δήμαρχοι και ΔΣ που καταδικάστηκαν για διαφθορά

Πολίτης News, 24.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή