Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Τουσκ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανεξέλεξαν στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Τουσκ.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανεξέλεξαν στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Πολωνό κεντροδεξιό Ντόναλντ Τουσκ, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ίδιας του της χώρας.

Η Πολωνία είχε απειλήσει πριν τη σύνοδο ότι θα μπλοκάρει το τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, εάν δεν λαμβάνονταν υπ' όψη οι αντιρρήσεις της για το πρόσωπο του κ. Τουσκ.

Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει προσερχόμενη στη σύνοδο η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, στέλεχος του συντηρητικού δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, η επανεκλογή του κ. Τουσκ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων 27 χωρών της Ε.Ε., πλην της Πολωνίας.

«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», ήταν η πρώτη δήλωση του Πολωνού πολιτικού μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Ε.Ε.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντησε στον Οδυσσέα για το θέμα της Σάβιας ο ΥΠΟΙΚ

Πολίτης News, 15:48 (τελευταία ενημέρωση 15:48)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι συμπεράσματα από τον 1ο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με το Politico

Πολίτης News, 15:38 (τελευταία ενημέρωση 15:38)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η χρήση κινητών τηλεφώνων βλάπτει σοβαρά την οικογενειακή ζωή

Πολίτης News, 15:29 (τελευταία ενημέρωση 15:29)

Επιστροφή
στην αρχή