Επανεκλέγηκε πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Με μεγάλη διαφορά ψήφων έναντι του ανθυποψηφίου του Διομήδη Διομήδου ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανεκλέγεται πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

 

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αμέσως μετά την ανακήρυξή του στην Προεδρία του Κινήματος με ποσοστό 84,3%.
 
«Ενωμένοι, από αύριο συνεχίζουμε σε μια πορεία δικαίωσης των προσδοκιών» των μελών, των φίλων του κόμματος, αλλά και του λαού μας, είπε ο κ. Σιζόπουλος.
 
Ανακοινώνοντας νωρίτερα τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΔΕΚ, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Μαρία Θρασυβούλου Χαμπουρή ανέφερε ότι ο κ. Σιζόπουλος έλαβε συνολικά 2.612 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιος του για την Προεδρία, ΓΓ της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους, έλαβε 494 ψήφους ή ποσοστό 15,7%.
 
Πρόσθεσε ότι με βάση τα παγκύπρια αποτελέσματα, κατά τη διαδικασία άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 3.185 μέλη του Κινήματος, ενώ για τη θέση του Προέδρου καταμετρήθηκαν 3.109 έγκυρα ψηφοδέλτια, 25 άκυρα και 54 λευκά.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι «η εκλογική διαδικασία έχει επιβεβαιώσει ότι η ΕΔΕΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης» και ανάκαμψης.
 
Είπε ότι το ισχυρό μήνυμα που έλαβε η ηγεσία από τα μέλη είναι ότι «θα πρέπει να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ».
 
«Από αύριο εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία, όλοι μαζί ενωμένοι» είπε. Πρόσθεσε ότι «θα καταβάλουμε το άπαν δυνάμεων μας με κύριο ακριβώς στόχο να επιτύχουμε αυτό που ο λαός μας προσδοκεί, αλλαγή στη σημερινή διακυβέρνηση μέσα από τη συνεργασία των δυνάμεων που έχουν μια διαφορετική πρόταση» τόσο στην επίλυση του Κυπριακού, όσο και στην κοινωνική και οικονομική πολιτική.
 
Είπε επίσης ότι η διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα διαφάνειας και δημοκρατίας, ενώ διαβεβαίωσε τα μέλη που δεν προσήλθαν στις κάλπες ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους
 
Μίλησε για μια ΕΔΕΚ «πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεις», διεκδικητική, που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση «χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυητικά δικαιώματα». Μια λύση που, όπως είπε, θα διασφαλίζει στις νέες γενιές ασφάλεια και επαγγελματική προοπτική και ανέλιξη.
 
Ευχαρίστησε τέλος τον συνυποψήφιό του, Διομήδη Διομήδους, με τον οποίο είχε, όπως είπε, τηλεφωνική επικοινωνία.
 
Σύμφωνα με την κ. Χαμπουρή, θα ακολουθήσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων του κόμματος.

 

Συγχαρητήρια από Διομήδους

Συγχαρητήρια στον Μαρίνο Σιζόπουλο για την επανεκλογή του στην Προεδρία τς ΕΔΕΚ απέστειλε ο Διομήδης Διομήδους, λέγοντας πως «η ετυμηγορία του κόσμου της ΕΔΕΚ είναι απόλυτα σεβαστή».

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Διομήδους στέλνει συγχαρητήρια σε όσους εκλέγονται στην ηγεσία αλλά και σε όσους εκλέγηκαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκφράζει επίσης ευχαριστίες σε όσους τον τίμησαν με τη ψήφο τους, λέγοντας ότι «σέβομαι απόλυτα όσους συναγωνιστές είχαν αντίθετη άποψη». Παράλληλα, αναφέρει ότι αξίζουν συγχαρητήρια «σε όλους τους συναγωνιστές που με την υποψηφιότητα τους τίμησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Έδωσα, συμπληρώνει, ένα προεκλογικό αγώνα με προτάσεις, με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα, ενώ προσθέτει ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

Ο κ. Διομήδους λέει επίσης ότι «μόνο πάνω στην πραγματική ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε την ΕΔΕΚ το μαζικό σοσιαλιστικό κίνημα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας» ενώ δηλώνει παρών στους νέους αγώνες της ΕΔΕΚ.


Επιστροφή
στην αρχή