Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ο φόρτος εργασίας φέρνει προσλήψεις συμβασιούχων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
H σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών για εξέταση αιτήσεων για χορήγηση άδειας λειτουργίας σε ΚΕΠΕΥ, ΕΠΔΥ, ΕΔ ΟΣΕΚΑ, ΟΕΕ, ΟΣΕΚΑ, ΔΟΕΕ, ΟΕΕΠΑΠ

Στην πρόσληψη έντεκα συμβασιούχων εμπειρογνωμόνων για τη διεκπεραίωση του φόρτου αιτήσεων για αδειοδοτήσεις προχωρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ).

Η ΕΚΚ δημοσίευσε χθες διαγωνισμό για την πρόληψη συμβασιούχων προσώπων με εμπειρία στην εξέταση αιτήσεων. Η σύμβαση θα είναι διάρκειας 225 ημερών με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 225 ημέρες με συνολικό κόστος €440.000. Η προθεσμία για υποβολή ενδιαφέροντος λήγει την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών για εξέταση αιτήσεων για χορήγηση άδειας λειτουργίας σε ΚΕΠΕΥ, ΕΠΔΥ, ΕΔ ΟΣΕΚΑ, ΟΕΕ, ΟΣΕΚΑ, ΔΟΕΕ, ΟΕΕΠΑΠ και την παρακολούθηση ουσιαστικών μεταβολών σε αδειοδοτημένες εταιρείες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΕΚΚ Δήμητρα Καλογήρου ανέφερε ότι η ανάθεση αυτή γίνεται, προκειμένου να η Επιτροπή να απελευθερωθεί από το βάρος των 117 αιτήσεων για αδειδοτήσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής.

Όπως εξήγησε, η νέα ανάθεση στοχεύει παράλληλα να δώσει χρόνο, προκειμένου η ΕΚΚ να προσλάβει το νέο μόνιμο προσωπικό εντός Νοεμβρίου (τουλάχιστον 25 άτομα), να το εκπαιδεύσει και στη συνέχεια να το διοχετεύσει στα διάφορα τμήματα της Επιτροπής αναλόγως των αναγκών.

«Όταν διεκπεραιώσουμε αυτό το φόρτο των αδειοδοτήσεων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη ροή των αιτήσεων για αδειοδότηση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα άτομα θα αφιερώσουμε στο τμήμα αδειοδοτήσων», είπε.

Σημείωσε πάντως ότι η ίδια θεωρεί ότι το περισσότερο μόνιμο προσωπικό θα κατανεμηθεί στην υπηρεσία εποπτείας, η οποία είναι ένας πιο σημαντικός τομέας δεδομένης της αύξησης των εποπτευόμενων οργανισμών.

€220.000 για έντεκα εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς οι €440.000 αφορούν την καταβολή €220.000 για 11 εμπειρογνώμονες για 225 μέρες με δικαίωμα από την Αναθέτουσα Αρχή και άλλες €220.000 στην περίπτωση ανανέωσης για άλλες 225 ημέρες. Η εκτιμώμενη Αξία ανά εμπειρογνώμονα είναι €20.000 ανά 225 μέρες.

Στα απαιτούμενα προσόντα περιλαμβάνονται πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλο, ή ισότιμο προσόν σε θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών στα Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Στατιστική και Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), ή/και μέλος του ΣΕΛΚ, ή/και κάτοχος του τίτλου Chartered Financial Analyst ή/και Certified Internal Auditor.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την αποκέντρωση εξουσιών τώρα «πήγαμε» στο ΝΑΤΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 10:00 (τελευταία ενημέρωση 10:00)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκρίζαραν ξανά τα χωράφια στη Δένεια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 10:00 (τελευταία ενημέρωση 10:00)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι επιζώντες μετά από «βουτιά» 84 ορόφων με ανελκυστήρα (βίντεο)

Πολίτης News, 09:51 (τελευταία ενημέρωση 09:51)

Επιστροφή
στην αρχή