Αιωνία του η μνήμη...Της Κατερίνας Ηλιάδη

ΑΠΟΨΗ /ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μήπως στις εμπορικές τράπεζες έγιναν λιγότερα και τα πήγαν καλύτερα;Κάποιες τέλειωσαν με ξαφνικό θάνατο,άλλες κρατιούνται στη ζωή με τεχνικές αναπνοές

Θα είναι η χρηματοπιστωτική μας ζωή καλύτερη χωρίς τον Συνεργατισμό; Χωρίς τη Συνεργατική του χωριού μας; Χωρίς τους συγχωριανούς μας στα ταμεία και στην ουρά για εξυπηρέτηση; Χωρίς την κατανόηση και την ελαστικότητα και την αλληλεγγύη; Όχι, δεν θα είναι (η αχορτασιά των τοπικών παραγοντίσκων και των κουτοπόνηρων πολιτικάντηδων, καθώς και η ατιμωρησία οδήγησαν στην ασυδοσία και όχι η κατανόηση και το χαμόγελο). Μήπως στις εμπορικές τράπεζες έγιναν λιγότερα και τα πήγαν καλύτερα; Κάποιες τέλειωσαν με ξαφνικό θάνατο και κάποιες άλλες κρατιούνται στη ζωή με τεχνικές αναπνοές (και τρίτου τύπου σχέσεις και συμφέροντα).


Το θέμα είναι να μάθουμε, αν μη τι άλλο, πέντε πράγματα από την κατάληξη του Συνεργατισμού:
1. Ποιους ψηφίζουμε.
2. Ποιους ψηφίζουμε.
3. Ποιους ψηφίζουμε.
4. Ποιους ψηφίζουμε.
5. Ποιους ψηφίζουμε.
Και μακάρι να γίνουμε καλύτεροι πολίτες μέσα από τις αλλεπάλληλες πολιτικοοικονομικές περιπέτειές μας και τις κομματικές προδοσίες και απογοητεύσεις.
Περάσαμε τέτοιου μεγέθους κρίση (2012-2013) και δεν παραιτήθηκε από τύψεις και ευθιξία ένας πολιτικός, δεν πήγε οικειοθελώς ένας βουλευτής στο σπίτι του. Επιμένουν να μας σώσουν και να μας φωτίσουν, οι σωτήρες και οι φωστήρες.


Όπως και στην εκπαίδευση που το πρόβλημα δεν είναι οι απαλλαγές των εκπαιδευτικών, αλλά η αβάστακτη ελαφρότητα του είναι, έτσι και στον Συνεργατισμό, το πρόβλημα δεν ήταν οι κουμπάροι αλλά η αβάστακτη μετριότητα του… είμαι.

Αιωνία του η μνήμη, λοιπόν. Και το καλύτερο μνημόσυνο ας είναι κάθε χρόνο την ώρα που θα μοιράζονται τα κόλλυβά του με ομιλίες, συνθήματα και δηλώσεις πολιτικών στα media στον αυλόγυρο της εκκλησίας, να γίνεται και μια ειλικρινή αναφορά για το πώς και το γιατί.
Εις μνήμην του συνεργατιστή παππού μου Μανώλη Ηλία Χατζηβασίλη.


*kateliadi@politis-news.com


Επιστροφή
στην αρχή