Εντοπίστηκε σουσάμι με σαλμονέλα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας εντόπισαν και μπλόκαραν στο λιμάνι 19 χιλιάδες κιλά σουσάμι το οποίο ήταν επιμολυσμένο με σαλμονέλα.

Λίγο προτού καταλήξει να διακοσμεί φλαούνες και κουλούρια, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας εντόπισαν και μπλόκαραν στο λιμάνι 19 χιλιάδες κιλά σουσάμι το οποίο ήταν επιμολυσμένο με σαλμονέλα. Το εμπορευματοκιβώτιο με το σουσάμι, το οποίο έχει φθάσει από την Ινδία για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς λόγω των γιορτών του Πάσχα, έχει δεσμευτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις επόμενες ημέρες είτε θα καταστραφεί είτε θα εξαχθεί και πάλι στη χώρα από όπου προήλθε.

Οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών έγιναν πλέον αυστηρότεροι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τίποτα ακατάλληλο δεν πρόκειται να φθάσει στους καταναλωτές τις επόμενες ημέρες.
Μιλώντας στον «Π», ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών Αλβέρτος Καρής ανέφερε πως λόγω των εορτών του Πάσχα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις εισαγωγές.
«Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίσαμε το ακατάλληλο φορτίο με σουσάμι, το οποίο προοριζόταν για την κυπριακή αγορά για την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων. Εκτός από το σουσάμι ελέγχουμε και τους ξηρούς καρπούς, αλλά και τα σοκολατένια αβγά που εισάγονται», μας είπε ο κ. Καρής.

Έως το Μεγάλο Σάββατο


Σημείωσε δε πως οι εντατικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από την 21η Μαρτίου, είναι ασφαλώς στοχευμένοι και θα καλύψουν αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και υποστατικά παρασκευής πασχαλινών εδεσμάτων.
Έχουν δημιουργηθεί κλιμάκια σε όλες τις πόλεις, τα οποία θα εργαστούν εντατικά και θα ελέγξουν την αγορά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέχρι στιγμής ελέγχθηκαν 475 επιχειρήσεις και αναμένεται πως μέχρι και την ολοκλήρωση της εκστρατείας ελέγχου οι υγειονομικοί λειτουργοί θα επισκεφτούν πέραν των 1.000 υποστατικών.


Επιστροφή
στην αρχή