Ενοχλημένη με Αβέρωφ η Ρωσική Πρεσβεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η ρωσική πρεσβεία αφήνει αιχμές πως υπάρχουν χώρες εταίροι της Κύπρου που επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», πως η Μόσχα απομακρύνεται από τις θέσεις της στο Κυπριακό λόγω της συνεργασίας της με την Τουρκία όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία.

Μάλιστα η ρωσική πρεσβεία αφήνει αιχμές πως υπάρχουν χώρες εταίροι της Κύπρου που επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία αναφέρει πως «θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε πως η μακροχρόνια στάση αρχών μας για επίτευξη συμβιβασμού για την επανένωση του νησιού προς όφελος των δύο κοινοτήτων στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει αλλάξει».

Επίσης, προστίθεται, «οι επαφές μας με την Άγκυρα εξυπηρετούν τους Κύπριους καθώς καθιστούν δυνατό να μεταφέρεται η στάση αυτή απ’ ευθείας στην Τουρκική ηγεσία».

«Προφανώς, κάποιοι εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελαν να διασπάσουν τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου ώστε να αποτραπεί η εμπλοκή της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 


Επιστροφή
στην αρχή