Ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου των πυραμίδων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Oι ερευνητές ανακάλυψαν επιγραφές και οπές σε ράμπες που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για το χτίσιμο των πυραμίδων

Ένα βήμα πιο κοντά στο να λύσουν το μυστήριο για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες βρίσκονται οι ερευνητές. Ομάδα αρχαιολόγων πραγματοποίησε ανασκαφές σε αρχαίο αιγυπτιακό λατομείο, με τα ευρήματά τους να δείχνουν ότι ενδεχομένως η μεταφορά των ογκόλιθων και η ολοκλήρωση του έργου να έγινε γρηγορότερα απ' ότι αρχικά υπολογιζόταν.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν επιγραφές και οπές σε ράμπες που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για το χτίσιμο των πυραμίδων. Η συνοχή των οπών, τους έκανε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα όσοι βρίσκονταν πίσω από τους ογκόλιθους, χρησιμοποιούσαν τις θέσεις για να δημιουργήσουν ένα σύστημα τροχαλίας, ενώ παράλληλα εκείνοι πάνω από αυτό, το τραβούσαν.

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι η ανακάλυψή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αλλάζει τη θεωρία για τον χρόνο που χρειάστηκε για το χτίσιμο των πυραμίδων, ωστόσο σημειώνουν ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν πολλοί άνθρωποι για αυτό και τεράστια προσπάθεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι επιγραφές στη ράμπα χρονολογούνται την εποχή του Φαραώ Κούφου, ο οποίος έκτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα.


Επιστροφή
στην αρχή