Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν στη φτώχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ
Το 1/4 του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών αυτού του αδρανούς εργατικού δυναμικού ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Το 1/4 του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών αυτού του αδρανούς εργατικού δυναμικού ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters, βασισμένο στα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ».

Ως αποτέλεσμα αυτής της πικρής πραγματικότητας, σημειώνει το πρακτορείο, είναι ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να ζητούν βοήθεια για την φροντίδα των παιδιών τους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Όμως, προσθέτει, και αυτών οι συντάξεις έχουν περικοπεί σημαντικά, «πολλές και διαδοχικές φορές», και έτσι το πρόβλημα της φτώχειας επιτείνεται.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου κάνει αναφορά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στο αθηναϊκό προάστιο της Καλλιθέας, το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και που «μετά βίας μπορεί τώρα να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια. Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα».

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bρυξέλλες: Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν 3 Κούρδους

Πολίτης News, 19:15 (τελευταία ενημέρωση 19:15)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θυγατρική με έδρα τις Βρυξέλλες, λόγω Brexit ανοίγει η Lloyd’s

Πολίτης News, 18:44 (τελευταία ενημέρωση 18:44)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η διακήρυξη της Μάλτας για την αλιεία "MedFish4Ever"

Πολίτης News, 18:20 (τελευταία ενημέρωση 18:20)

Επιστροφή
στην αρχή