Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν στη φτώχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ
Το 1/4 του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών αυτού του αδρανούς εργατικού δυναμικού ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Το 1/4 του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών αυτού του αδρανούς εργατικού δυναμικού ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters, βασισμένο στα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ».

Ως αποτέλεσμα αυτής της πικρής πραγματικότητας, σημειώνει το πρακτορείο, είναι ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να ζητούν βοήθεια για την φροντίδα των παιδιών τους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Όμως, προσθέτει, και αυτών οι συντάξεις έχουν περικοπεί σημαντικά, «πολλές και διαδοχικές φορές», και έτσι το πρόβλημα της φτώχειας επιτείνεται.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου κάνει αναφορά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στο αθηναϊκό προάστιο της Καλλιθέας, το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και που «μετά βίας μπορεί τώρα να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια. Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα».

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κύπρο θα κριθεί η κηδεμονία της Μαρίε Ελένης

Πολίτης News, 11:37 (τελευταία ενημέρωση 11:37)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή Ε/κ και Τ/κ στο πρόγραμμα «Αστρονομία για την Ειρήνη»

Πολίτης News, 11:22 (τελευταία ενημέρωση 11:22)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξιδιωτικός ύμνος από το Spiegel για την Ελλάδα

Πολίτης News, 11:03 (τελευταία ενημέρωση 11:03)

Επιστροφή
στην αρχή