Εμπλοκή Δήμου Πάφου στο σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του χθες έκανε σαφή αναφορά σε εμπλοκή του Δήμου Πάφου στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ.

Συγκεκριμένα στοιχεία και αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου Πάφου και του ΤΕΠΑΚ με το οποίο συνεργάστηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα την επίμαχη περίοδο που διερευνάται παρέλαβε το ΤΑΕ Λεμεσού. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο Πάφου παραδόθηκαν στο ΤΑΕ για να αξιοποιηθούν στις έρευνες που συνεχίζονται για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετείχαν διοικητικοί λειτουργοί του ΤΕΠΑΚ και εκπαιδευτικό προσωπικό.


Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του χθες έκανε σαφή αναφορά σε εμπλοκή του Δήμου Πάφου στο σκάνδαλο με τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Συγκεκριμένα είπε πως καθηγητής σε συνεργασία με πρόσωπο που εργάζεται στον δήμο Πάφου, έκαναν εικονικές αναθέσεις εργασιών, με σκοπό να «τσεπώσουν» κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύψους πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.


Ανέφερε επίσης πως όταν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία για τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ έγινε σχετικός έλεγχος και στον δήμο Πάφου για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπήρχε εμπλοκή. Όλα τα σχετικά έγγραφα συνέχισε από τα οποία φαίνεται να υπήρχε σχέση παραδόθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού που εξετάζει την υπόθεση για να ελεγχθούν. Εκτίμησε επίσης ότι από τα στοιχεία που δόθηκαν θα επεκταθούν οι έρευνες της Αστυνομίας και σε άλλες κατευθύνσεις και ενδεχομένως είπε να γίνουν και νέες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο.


Ο δήμαρχος Πάφου είχε προαναγγείλει το θέμα από το βράδυ της Δευτέρας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ έχει πλοκάμια και στον Δήμο Πάφου με τον οποίο συνεργάστηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα.


Επιστροφή
στην αρχή