Εμετοί,λιποθυμίες -Τουρίστες έμειναν 3 ώρες σε αεροπλάνο με 48 βαθμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό που ακολούθησε ήταν εμετοί, λιποθυμίες και κρίσεις πανικού από την υπερβολική ζέστη, ενώ μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε την βοήθεια μίας νοσοκόμας

Η απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν 214 επιβάτες στην Ζάκυνθο μπορεί να περιγραφεί μόνο με μία λέξη: βασανιστήριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι 214 τουρίστες επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε αεροπλάνο του τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook προκειμένου να ταξιδέψουν από το ελληνικό νησί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η θερμοκρασία στην Ζάκυνθο εκείνη την ημέρα έφθανε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αντί λοιπόν οι επιβάτες να μπουν στο αεροπλάνο και να απολαύσουν ένα άνετο – δροσερό ταξίδι, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Όταν όλοι είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, το οποίο θα αναχωρούσε στις 2 μετά το μεσημέρι, τότε οι αεροσυνοδοί ενημέρωσαν τους επιβάτες ότι είχε προκύψει μία μικρή βλάβη στο αεροσκάφος, η οποία θα έπαιρνε μόνο λίγα λεπτά για να επιδιορθωθεί. Έτσι, τους παρακάλεσαν να κάνουν λίγο υπομονή. Ωστόσο τα λίγα λεπτά έγιναν τελικά 3 ώρες, με τους επιβάτες να ζουν ένα ζωντανό εφιάλτη, καθώς υποχρεώθηκαν όχι μόνο να μείνουν μέσα στο αεροσκάφος, αλλά και να περιμένουν χωρίς καθόλου air condition και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Μάλιστα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, η οποία επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, η θερμοκρασία στο αεροπλάνο έφτασε μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που ακολούθησε ήταν εμετοί, λιποθυμίες και κρίσεις πανικού από την υπερβολική ζέστη, ενώ μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε την βοήθεια μίας νοσοκόμας. Το βασανιστήριο που έζησαν οι άτυχοι τουρίστες αποτυπώνεται και στις εικόνες που έβγαλαν οι ίδιοι. Σε αυτές φαίνεται ότι πολλοί έβγαλαν τις μπλούζες τους για να δροσιστούν, ενώ άλλοι έβγαιναν στις σκάλες για να νιώσουν καλύτερα. Οι επιβάτες μάλιστα ανέφεραν στα βρετανικά Μέσα πως και τις 3 ώρες που περίμεναν δεν τους προσφέρθηκε ούτε φαγητό, ούτε καν λίγο νερό.  

Πηγή: Protagon.gr


Επιστροφή
στην αρχή