Ελπίδα ότι ο Μπαρμπαρός θα αφεθεί ελεύθερος εκφράζει ο δικηγόρος του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Ο δικηγόρος του Σανσάλ, ανέφερε στην «Γενίντουζεν» ότι αφού αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του,προτίθεται να κινηθεί νομικά σε δικαστήριο στα κατεχόμενα

Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ θα αφεθεί ελεύθερος εξέφρασε ο δικηγόρος του Εφκάν Μπολάτζ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γενίντουζεν». Η ελπίδα, προκύπτει μετά που δικαστήριο στην Κωσνταντινούπολη έκρινε χτες ανεπαρκές και αντιφατικό το κατηγορητήριο κατά του Τούρκου σχεδιαστή, ο οποίος συνελήφθη στα κατεχόμενα στις αρχές του έτους και απελάθηκε στην Τουρκία με αφορμή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δικηγόρος του Σανσάλ, ανέφερε μάλιστα στην «Γενίντουζεν» ότι αφού αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, προτίθεται να κινηθεί νομικά σε δικαστήριο στα κατεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απέλασή του στην Τουρκία, τον οποίο θεωρεί αντικανονικό.

Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ απελάθηκε μετά από επιστολή οκτώ Τ/Κ, μεταξύ τους και ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, Κενάν Ακίν, για βίντεο στο οποίο ο διάσημος σχεδιαστής την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναφερόταν καυστικά στην κατάσταση στη χώρα του, προσθέτοντας πως θα γιορτάσει δύο φορές  στη Λευκωσία, λόγω της διαφοράς ώρας. Δεύτερο tweet, το οποίο η κατηγορούσα αρχή επίσης θέλησε να αποδώσει στον κ. Σανσάλ και το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ήταν αποτέλεσμα παραβίασης του λογαριασμού, φέρεται να αναρτήθηκε από την Κωνσταντινούπολη όσο ο σχεδιαστής ήταν ακόμα στην Κύπρο.

Χθες, το Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη εξετάζοντας τις κατηγορίες που κατατέθηκαν την Παρασκευή περί υποκίνησης μίσους, πράξη που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι και 3 χρόνων, έκρινε πως εκ πρώτης όψεως τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή, αλλά και πως το κατηγορητήριο περιείχε αντιφάσεις.

Ο εισαγγελέας αναμένεται ότι θα εξετάσει εκ νέου το κατηγορητήριο για να λάβει τελική απόφαση.


Επιστροφή
στην αρχή