Ελικόπτερα για τις έρευνες στη Μεσόγειο ενοικιάζει η ΤΡΑΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Τα ελικόπτερα θα τοποθετηθούν στην Αττάλεια στα τέλη Αυγούστου και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ερευνητικό πλοίο και το γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Δύο ελικόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού και την παροχή πρώτων βοηθειών ενοικίασε η τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για να συνδράμουν στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, τα δύο ελικόπτερα θα τοποθετηθούν στην Αττάλεια στα τέλη Αυγούστου και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ερευνητικό πλοίο και το γεωτρύπανο της Τουρκίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του στην περιοχή.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο ΤΡΑΟ δίνει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες αυτές σε μια περίοδο που έχουν θερμανθεί τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των ερευνών φυσικού αερίου.

Τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν από την τουρκική εταιρεία Καάν για δύο χρόνια και ειναι ιταλικής προέλευσης τύπου AW139. Είναι ειδικά για να προσγειώνονται και απογειώνονται από πλοία-πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για έρευνες ενεργειακών πηγών.


Επιστροφή
στην αρχή