Σε Cynergy η Τράπεζα Κύπρου - Eκτός ΗΒ με την πώληση της BoC UK

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στελέχη της Τράπεζας εξέφραζαν όλο και πιο έντονα παράπονα σχετικά με τις περιπλοκές που δημιουργούνται για την τράπεζα από την πολλαπλή εποπτεία

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα την πώληση των εργασιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η θυγατρική της τράπεζας, BoC UK, πωλείται έναντι 117 εκατ. ευρώ (103 εκατ. στερλίνες) και η Κύπρου εκτιμά πως ο αντίκτυπος στα κεφάλαια της θα είναι της τάξης των 0.60 μονάδων βάσης.

Η Τράπεζα είχε αφήσει να γίνει κατανοητό πως στόχος της ήταν να επεκτείνει τις εργασίες της BoC UK, ούτως ώστε αυτή να καταστεί μια δυναμική μεσαίου μεγέθους τράπεζα στην αγορά του Λονδίνου. Στις σχετικές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, Τζον Χούρικαν, αναφέρεται πως «έχει καταστεί όλο και πιο ξεκάθαρο πως οι εργασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ωφεληθούν από την μεγαλύτερη κλίμακα που μπορεί πλέον να επιτευχθεί με τη στήριξη της Cynergy», κάνοντας έτσι σαφή αναφορά στην προσπάθεια της εκεί τράπεζας να διευρύνει το εκτόπισμά της.

Αξίζει να σημειωθεί, ταυτόχρονα, πως στελέχη της Τράπεζας Κύπρου εξέφραζαν το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα παράπονα σχετικά με τις περιπλοκές που δημιουργούνται για την τράπεζα από την πολλαπλή εποπτεία, εν όψει και του Brexit. Οι συνθήκες αβεβαιότητας, και ιδίως για μια τράπεζα που πλέον θα λειτουργεί εκτός ΕΕ αλλά θα είναι θυγατρική Ευρωπαϊκής τράπεζας, αποτελούν εδώ και αρκετό καιρό, σημείο προβληματισμού.

Πλέον, με την διάθεση της τράπεζας στην Cynergy, η Κύπρου επιτυγχάνει συνέχιση των εργασιών και της εξυπηρέτησης των πελατών της, χωρίς ωστόσο να επωμίζεται τις εποπτικές περιπλοκές που αυτό συνεπάγεται μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, όπως σχολιάζεται έντονα και από την ίδια την τράπεζα, οι εργασίες της είναι πλέον σχεδόν εξολοκλήρου επικεντρωμένες στο εσωτερικό, με τις εκτός Κύπρου εργασίες να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου


Επιστροφή
στην αρχή