Ελεύθερη από σήμερα η Έφη Ηροδότου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Εκτός φυλακών βρίσκεται από σήμερα η Έφη Ηροδότου, η οποία είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Αύγουστο του 2017

Εκτός φυλακών βρίσκεται από σήμερα η Έφη Ηροδότου, η οποία είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Αύγουστο του 2017. 

Η Ηροδότου είχε κριθεί ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο για τον θάνατο του Αιμίλιου Ιωάννου το 2007. Η Ηροδότου για περίπου μία δεκαετία ήταν στην κορυφή της λίστας της Ιντερπόλ με τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα.

Ωστόσο, πέρσι αποφάσισε να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, οι οποίες αργότερα την παρέδωσαν στις κυπριακές.

Εκτός και ο Ζαβράντωνας

Ελεύθερος είναι από το πρωί και ο Γιώργος Ζαβράντωνας, ο οποίος το 2014 είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας του Κούλη Κοσιάρη. Τελικα εξέτησε 5 χρόνια και 3 μήνες.

Με αίτησή του το 2017, ο Ζαβράντωντας ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του, κάνοντας λόγο για παράνομη κράτησή του από τις 31 Ιουλίου.

Ο Γιώργος Ζαβράντωνας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης το 2005, για εφτά χρόνια, ωστόσο είχε ανασταλεί το 2009, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, εναντίον του ενεργοποιήθηκαν και οι προηγούμενες ποινές, καθώς παραβίασε τον όρο να παραμείνει στο εξωτερικό για 10 χρόνια.

 


Επιστροφή
στην αρχή