Έκθεση γεγονότων για την συγκέντρωση ακροδεξιών ζήτησε ο Αρχηγός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε άμεσα έκθεση γεγονότων για την αντιδιαδήλωση που έγινε στη νεκρή ζώνη από ακροδεξιά οργάνωση.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ζήτησε άμεσα έκθεση γεγονότων για τα όσα καταγγέλλουν, σε κοινή επιστολή τους, η ΠΕΟ και η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος» σε σχέση με την αντιδιαδήλωση που έγινε στη νεκρή ζώνη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δικοινοτική εκδήλωση στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Αναφορικά με τη σημερινή επιστολή που απεστάλη προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, με κοινοποίηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι “σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, κ. Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον επικεφαλής Αξιωματικό που βρισκόταν καθήκον για την αστυνόμευση της δικοινοτικής εκδήλωσης, είχε γίνει σχεδιασμός και λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, δύο αντιοχλαγωγικών ομάδων”.

“Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, στην περιοχή παρευρέθηκαν περίπου 40 άτομα, τα οποία ήταν εναντίον της εκδήλωσης. Η Αστυνομία όταν εντόπισε τα εν λόγω πρόσωπα, τους ανέκοψε σε απόσταση από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους διαδηλωτές. Στη συνέχεια, με την παρέμβαση της Αστυνομίας, τα αναφερόμενα πρόσωπα απομακρύνθηκαν”, σημείωσε.

Παρά ταύτα, είπε ο κ. Αγγελίδης, “ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου, ζήτησε άμεσα έκθεση γεγονότων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, για να εξεταστούν οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιστολή, η οποία έχει δημοσιευτεί”.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Σε καλό επίπεδο η συνεργασία με τον Τραμπ

Πολίτης News, 29.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαδόπουλος: Ειδική παράγραφο για βρετανικές βάσεις συμφώνησαν οι 27

Πολίτης News, 29.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απείλησε με όπλο την κομμώτρια επειδή αργούσε να κουρέψει το γιο της

Πολίτης News, 29.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή