Έκκληση για απαγόρευση του Pokemon σε χώρους του Ολοκαυτώματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΕΡΙΕΡΓΑ

“Σταματήστε να παίζετε Pokemon στη Γερμανία σε χώρους του Ολοκαυτώματος”. Έκκληση προς τους επισκέπτες ιστορικών χώρων κάνουν οι υπεύθυνοι.

Στη Γερμανία, οι υπεύθυνοι στα μνημεία του Ολοκαυτώματος και στα ερευνητικά κέντρα ανησυχούν για το πώς οι παίκτες είναι σε θέση να πιάσουν τους χαρακτήρες Pokemon σε χώρους στους οποίους τιμώνται εκείνοι που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί.

Το Pokemon Go τέθηκε στη διάθεση των παικτών στη Γερμανία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης αλλά ήδη έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Το Ίδρυμα Memorial για τους δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης ανέφερε στο TheLocal ότι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο έχει αναφερθεί ως μια περιοχή όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν και να πιάσουν χαρακτήρες Pokemon μέσω του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας.

“Αυτό είναι ένα μνημείο χώρος για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν και είναι ακατάλληλο για αυτό το είδος του παιχνιδιού,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Friedrich Sarah, προσθέτοντας ότι ελπίζει η εταιρεία να αφαιρέσει το μνημείο ως πιθανή τοποθεσία.

Πηγή: protagon.gr


Επιστροφή
στην αρχή