Εύκολο σπιτικό ψωμί με μπίρα και λιναρόσπορο

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Μια ωραία και εύκολη συνταγή και αρωματικό και αφράτο σπιτικό ψωμί με λιναρόσπορο, ένα εξαιρετικό δημητριακό με πολλά οφέλη στην υγεία μας!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι της αρεσκείας σας

2 ποτήρια νερό χλιαρο

1/2 ποτήρι μπίρα 

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 φακελάκια ξερή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.γ αλάτι

5 κ.σ λάδι

5 κ.σ. λιναρόσπορο

πολύ λίγη μαστιχα τριμμένη

σουσάμι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με 1 ποτήρι νερό χλιαρό, τη ζάχαρη και μισή κούπα αλεύρι. Την αφήνουμε για 10΄

2.Σε μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε την υπόλοιπη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρυζιάζουμε με το λάδι, βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και την μπίρα.

3. Ζυμώνουμε παρα πολύ καλά για τουλαχιστον 15 λεπτά (η ζύμη θα κολλάει, εαν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι). Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.

4. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε καλά τη ζύμη και τη μοιράζουμε σε τρία κομμάτια ή ανάλογα με τα ψωμιά που θέλουμε να φτιάξουμε. Τα αφήνουμε για 1,5 - 2 ώρες να φουσκώσουν.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πασπαλίζουμε με λίγο νερό τα καρβέλια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Η συνταγή ανήκει στη Μαρίνα Σαββίδου

Καλή επιτυχία 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή