Εύκολο και αφράτο κέικ σοκολάτας

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ
Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή με υλικά που έχουμε στο σπίτι για ένα ωραίο και αφράτο κέικ σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

½ ποτήρι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1/2 ποτηριού κακάο άγλυκο

¾ ποτηριού γάλα

¾ ποτηριού φρέσκο χυμό πορτοκάλι 

Εκτέλεση:
1. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί ή σε μια φόρμα τα οποία έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε για 40 –45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ.

4. Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά στο ταψί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Η συνταγή ανήκει στην κ. Μαρία Νεοφύτου

Καλή επιτυχία

 

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Ο οίκος Versace περνά στα χέρια του ομίλου Michael Kors

BUZZLIFE , 24.09.2018

BUZZLIFE

Πρώτη ματιά στο μακιγιάζ του νέου Joker

BUZZLIFE , 24.09.2018

BUZZLIFE

Πέγκυ Ζήνα: τι δήλωσε για τον Δημήτρη Μητροπάνο

BUZZLIFE , 24.09.2018

Επιστροφή
στην αρχή