Εύκολη και γρήγορη κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ
Ένα πολύ εύκολο και ωραίο γλυκό με βασικά υλικά, το οποίο μπορείτε να εντάξετε στη λίστα σας με τα σπιτικά καλοκαιρινά γλυκά

Υλικά:
300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 6-8 λεπτά, να μαλακώσουν. Παράλληλα, χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την ζάχαρη άχνη. Αδειάζουμε το 1/3 από το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο το διατηρούμε στο ψυγείο.

2. Στύβουμε τις ζελατίνες, που μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγα-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια, ή σε ένα πυρέξ. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα φράουλας και γαρνίρουμε με τις κομμένες φράουλες.

Η συνταγή ανήκει στη κ. Άννα Ματθαίου

Καλή επιτυχία

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Nomads: Νέα πρόσωπα πέρασαν την πόρτα του ΑΝΤ1

BUZZLIFE , 16:40 (τελευταία ενημέρωση 16:40)

BUZZLIFE

Γιατί χωρίζουν Μάιλι Σάιρους και Λίαμ Χέμσγουορθ

BUZZLIFE , 16:26 (τελευταία ενημέρωση 16:26)

BUZZLIFE

Τα μέρη του σώματος που συχνά ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

BUZZLIFE , 16:11 (τελευταία ενημέρωση 16:11)

Επιστροφή
στην αρχή