ΕΔΗ: Ο ρόλος της Ενέργειας και του Ύδατος σε μία επανενωμένη Κύπρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Oι Ενωμένοι Δημοκράτες προέδρευσαν της συνάντησης Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων στο Ledra Palace υπό την αιγίδα του Σλοβάκου Πρέσβη

Oι Ενωμένοι Δημοκράτες προέδρευσαν της συνάντησης Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων στο Ledra Palace υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Σλοβακίας. Εκεί πρότειναν προς  συζήτηση και ανάλυση το εξής πρωτοποριακό θέμα - Ο ρόλος της Ενέργειας και του Ύδατος σε μία επανενωμένη Κύπρο – Οι υδρογονάνθρακες και το νερό, δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τους Κύπριους τα οποία θα διευκολύνουν αποφασιστικά την επιτυχημένη εφαρμογή μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος». Τους Ενωμένους Δημοκράτες εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Κώστας Γεωργιάδης,  ο Δρ Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Σπύρος Χατζηγρηγορίου και η Σεμέλη Κυριακού.  

Εκεί παρουσίασαν την διαχρονική τους θέση πως το φυσικό αέριο θα πρέπει να εξορρυχθεί ταχύτατα μετά τη λύση του Κυπριακού και να διοχετευθεί πρωτίστως σε όλη την Κύπρο για χρήση στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, στην βιομηχανία  όπως και για οικιακή χρήση. Παράλληλα, προτείναν  μετά την επίλυση του Κυπριακού,  την πιθανή εκμετάλλευση νερού από τον αγωγό από τη  νότια Τουρκία στα κατεχόμενα προς όφελος όλων των Κυπρίων και ειδικά της κυπριακής γεωργίας  που εδώ και δεκαετίες έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από την ανομβρία .

Τέλος «Όλα τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν ότι μια βιώσιμη και διαρκής λύση του Κυπριακού θα επιτρέψει σε όλους τους Κυπρίους να επωφεληθούν από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων εντός και γύρω από την Κύπρο. Τέλος δήλωσαν πως όλοι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στην Κύπρο και σε όλους τους Κυπρίους».


Επιστροφή
στην αρχή