Έχετε σκύλο; Γάτο; Εξηγήστε τους το. Θα το καταλάβουν!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Νερό στον... μέλανα ζωμό τους έβαλαν (προσωρινά) λέει, οι τύποι που νομίζουν ότι θα κλείνουν τα οδοφράγματσ. Να τους πούμε και θένκιου άραγε;

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, λέει, η απόφαση των «15» της Δερύνειας να καταλύουν το κράτος και να αποκόπτουν κάθε Κυριακή για τρεις ώρες την πρόσβαση των πολιτών σε ένα οδόφραγμα.

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση της Αστυνομίας ότι ουδείς μπορεί να αποκόπτει δρόμους, το Εθνικόν Κίνημα Λιονταρίσιας Αντίστασης Σκληροτράχηλων Ελληνόψυχων (Ε.Κ.Λ.Α.Σ.Ε.) αποφάσισε να αναβάλει τις εκδηλώσεις και να ζητήσει –λέει– άδεια από τις Αρχές.

Βεβαίως, οι Αρχές δεν μπορούν να εκδίδουν άδειες για παρανομίες αλλά, επειδή εδώ ζούμε και όλα γίνονται, το κακόγουστο αυτό ελλειμματικό ανέκδοτο έχει πάει με άδεια μέχρι νεωτέρας.

Και για όσους επιμένουν να παρερμηνεύουν τα όσα λέμε, όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη. Ακόμα κι αν αυτή η άποψη εκτός από αντιδημοκρατική και φασίζουσα είναι ανέφικτη αλλά και ανόητη, όπως είναι επί του προκειμένου το «κλείστε τα οδοφράγματα».

Το αντιδημοκρατική και το φασίζουσα, μιλούν αφ’ εαυτών, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ανέφικτη και το ανόητη οφείλουμε να τα τονίζουμε και να τα εξηγούμε κάθε φορά αφού, πολλοί είναι εκείνοι –και ειδικά τώρα τις γιορτές που οι χριστιανοί υποτίθεται ότι γίνονται καλοί, παίζουμε και εμείς οι άθεοι μαζί τους έτσι για το καλό και μιλάμε σ’ αυτούς τους «πολλούς» όμορφα–…

… πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που η φύση τούς αδίκησε και δεν μπορούν να καταλάβουν τα δύο απλά και κατανοητά (από το στάδιο του φυτού και πάνω) πράγματα. Δύο είναι κιόλας όχι χίλια!

Πρώτον, ότι τα οδοφράγματα λειτουργούν στη βάση Ευρωπαϊκού Κανονισμού (του 866/2004) ο οποίος είναι, με τη δική μας υπογραφή, υπεράνω των νόμων και του Συντάγματος της ΚΔ και για να αλλάξει ο Κανονισμός απαιτείται απόφαση όλων των κρατών μελών της ΕΕ, εκ μέρους της οποίας, ΕΕ, διαχειρίζεται τα δικά μας οδοφράγματα η Κουδούλλα και όπως το πάει ο Προεδράρας μας, σύντομα Κουδουνούλλα.

Κυπριακή Δημοκρατία Νότου (ΚΔΝ).

Δεύτερον, ότι και να βρεθεί τρόπος, εάν επί παραδείγματι βρεθούμε και πάλι στην τραγική θέση κάποιος του ακροδεξιόκεντρου να αρπάξει την Προεδρία και ασχολείται νυχθημερόν με το κυνήγι των φαντασιώσεών του και η αυλή και οι γύρω του με το ξεδίπλωμα των ελλειμμάτων τους των αμέτρητων και έτσι βρουν τρόπο να πείσουν για να κλείσουν τα οδοφράγματα, τότε κάποια οδοφράγματα ΔΕΝ μπορούν να κλείσουν, διότι λ.χ. η Πύλα και τα Στροβίλια βρίσκονται σε έδαφος που δεν ελέγχει η Κουδούλλα που θα γίνει Κουδουνούλλα.

Νομίζω πως εάν απόψε που θα πάω σπίτι το εξηγήσω στους σκύλους μου θα το καταλάβουν. Τόσο απλό είναι.

ΟΚ, δεν έλκει και την… ιντελιγκέντσια η Ακροδεξιά σε καμία μάλιστα κοινωνία του κόσμου και σε καμία χρονική στιγμή της Ιστορίας –αντιθέτως την απωθεί και λογικό είναι– αλλά τόσο πια; Πόσες φορές να τα πούμε τα μαυρογέρημα; Θκιάολε μαύρε πκιον! Απλά πράγματα είναι, όχι η κβαντική σύμπλεξη.

Εγώ πάντως μετά και το τελευταίο περιστατικό στη Δερύνεια, νομίζω έχω φτάσει στα όριά μου με αυτή την ιστορία και με το κράτος το οποίο επιτρέπει στον κάθε ελλειμματικό να μου στερεί το δικαίωμά μου να διακινούμαι στην ίδια μου τη χώρα όποτε θέλει και να μου λέει αν θα περάσω ή δεν θα περάσω, στιγματίζοντάς με κιόλας.

Και ο οποίος, προσέξτε, δεν διεκδικεί κάποιο δικαίωμα λ.χ. ή απεργεί για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του. Το κάνει απαιτώντας να στερηθούν τα δικαιώματα άλλων και να παρανομήσει το κράτος, στοχοποιώντας κιόλας ρατσιστικά και τη μία κοινότητα της χώρας μου.

Είναι ρατσισμός, έλλειμμα και θράσος. Και αυτά δεν είναι λόγος για να δικαιούται κάποιος να ζητήσει, έστω, την άδεια για να κλείσει δρόμο.

Ήδη έχω αρχίσει και το ψάχνω, διότι αυτή η κουβέντα με τα κλεισίματα έχει παρατραβήξει. Κι αφού το κράτος δεν στέκεται στο ύψος του και να ξεκαθαρίσει πως το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι αναφαίρετο αλλά το να καταργείς τα δικαιώματα των άλλων δεν είναι διαμαρτυρία, σκοπεύω να απευθυνθώ ως πολίτης στην Κομισιόν και να το καταγγείλω το κράτος.

Η διαδικασία υπάρχει. Κάποιος πρέπει να μεριμνήσει για τα δικαιώματα της πλειονότητας των πολιτών. Μόνο η ΕΕ νομίζω μπορεί.


Επιστροφή
στην αρχή