Έχασε και την έφεση η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Τράπεζας Κύπρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η προώθηση της Έφεσης αποτελεί κατάχρηση της διαδικασίας και ως τέτοια δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Την απόρριψη  της έφεσης του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, σε σχέση με την Υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου αλλά και των Αντρέα Αρτέμη, Γιώργου Γεωργιάδη και Κώστα Σεβέρη αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αφορούσε στην  Έφεση ενάντια στην απόφαση ημερ. 6.12.2017, του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Ν. Γιασεμή, απόφαση για Certiorari με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι το Κατηγορητήριο στην Ποινική Υπόθεση 17977/15 ήταν άκυρο εξ’ υπαρχής. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο για τους λόγους που φαίνονται στο κείμενο της επισυνημμένης απόφασης, η οποία ήταν ομόφωνη, απέρριψε την Έφεση με έξοδα υπέρ των εφεσιβλήτων (της Τράπεζας και άλλων τριών), όπως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο /Εφετείο έκρινε ότι η Έφεση ήταν άνευ αντικειμένου ενόψει του ότι η Ποινική Υπόθεση υπ’ αρ. 17977/15 (δεύτερη Ποινική Υπόθεση Κακουργιοδικείου) απορρίφθηκε και απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι/εφεσίβλητοι των κατηγοριών, καθιστώντας έτσι την Έφεση ως άνευ αντικειμένου.  Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η προώθηση της Έφεσης μετά την προαναφερθείσα απόρριψη και απαλλαγή της Ποινικής Υπόθεσης υπ’ αρ. 17977/15 αποτελεί κατάχρηση της διαδικασίας και ως τέτοια δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

 


Επιστροφή
στην αρχή