Δωρεάν οι πολύτεκνοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται 50% μείωση στο τέλος εισόδου στα μουσεία και αρχαία μνημεία.

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τροποποίηση των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, ώστε να περιληφθούν στις κατηγορίες προσώπων οι οποίες δικαιούνται δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαία μνημεία οι πολύτεκνες οικογένειες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται 50% μείωση στο τέλος εισόδου στα μουσεία και αρχαία μνημεία. 

Προστίθεται ότι η προτεινόμενη τροποποίηση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, το οποίο αντιμετωπίστηκε θετικά από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού οι πολύτεκνες οικογένειες εμπίπτουν στις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών και παράλληλα η τροποποίηση δε θα έχει ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο.

Κατά τη συζήτηση των κανονισμών στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου, είπε ότι ένα λογικό, πάγιο αίτημα των πολυτέκνων ικανοποιήθηκε.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα τέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο από την Επιτροπή Μεταφορών, σημειώνοντας ότι η δωρεάν είσοδος αποτελεί μια επιτυχία της Βουλής.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους παρατήρησε πως το προνόμιο είναι άνευ ουσίας, καθώς δεν επιτρέπεται  η είσοδος στον ελεύθερο χρόνο των οικογενειών, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα, καθώς οι χώροι τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστοί.

Περαιτέρω ο κ. Μυριάνθους απηύθυνε έκκληση να επεκταθεί ο χρόνος λειτουργίας των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και κατά τα Σαββατοκύριακα επειδή όπως ανέφερε, χάνονται έσοδα και από τον τουρισμό επειδή οι χώροι είναι κλειστοί.


Επιστροφή
στην αρχή