ΔΗΣΥ: Αν οι καθηγητές θέλουν να απεργήσουν γιατί δεν απεργούν τώρα;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η εκ των προτέρων εξαγγελία απεργιακών μέτρων δεν βοηθά. Και σίγουρα δεν βοηθά η προαναγγελία των απεργιών δύο μήνες πριν αυτές γίνουν

Η εκ των προτέρων εξαγγελία απεργιακών μέτρων δεν βοηθά. Και σίγουρα δεν βοηθά η προαναγγελία των απεργιών δύο μήνες πριν αυτές γίνουν. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σε σχέση με τις προαναγγελθείσες απεργίες των οργανώσεων των καθηγητών για τον Σεπτέμβρη.

 Αν οι συνδικαλιστές θέλουν να απεργήσουν, γιατί δεν απεργούν τώρα διερωτάται ο ΔΗΣΥ σημειώνοντας ότι αν οι απεργίες γίνουν τον Σεπτέμβρη θα έχουν ως αποτέλεσμα τη θυματοποίηση των παιδιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα σχολεία κλειστά δεν υπερασπίζεσαι την παιδεία προσθέτει ο ΔΗΣΥ. 

Στην ανακοίνωση αναφέται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι οι αποφάσεις χρειάζεται να έχουν πάντα στο επίκεντρο τους το καλύτερο για τους μαθητές.

Για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνεται, θέλουμε ξεκάθαρα να τοποθετηθούμε και επί μιας άλλης αρχής. Αυτής της διάκρισης των ρόλων. Οι αποφάσεις είναι ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής. Και οι κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από την εκάστοτε κυβέρνηση που εκλέγεται από τους πολίτες, από την κοινωνία. Η συγκεκριμένη εντολή προς αυτή την κυβέρνηση δόθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες.

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει πάντως ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν, και πρέπει να έχουν, λόγο και ρόλο. Οι απόψεις και οι θέσεις πρέπει να ξεδιπλώνονται και να συζητούνται σε δομημένο, κοινωνικό διάλογο.

 

 


Επιστροφή
στην αρχή