Δύο νίκες, δύο θέσεις πάνω! (η νέα βαθμολογία)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Η ουσία είναι να συνεχίσουν οι ομάδες μας με σοβαρότητα, καθώς ο στόχος είναι σίγουρα να κερδίσουμε θέσεις σε σχέση με την 26η που ξεκινήσαμε φέτος

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 1/7)

 

Το είπαμε από την αρχή ότι οι ισορροπίες μεταξύ των χωρών που βρίσκονται περίπου στη μέση της βαθμολογίας της UEFA, είναι λεπτές και με την έναρξη των ευρωπαϊκών αγώνων θα έχουμε ανακατατάξεις.

Αυτό έγινε από τους πρώτους κιόλας αγώνες, όπου η Κύπρος με τις δυο νίκες της ΑΕΛ και της ΑΕΚ εξασφάλισε τους πρώτους 0.500 βαθμούς της και από την 26η θέση βρέθηκε στην 24η.

Βέβαια όσο εύκολα ανεβαίνεις, τόσο πιο εύκολα ακόμα πέφτεις. Η ουσία είναι να συνεχίσουν οι ομάδες μας με σοβαρότητα, καθώς ο στόχος είναι σίγουρα να κερδίσουμε θέσεις σε σχέση με την 26η που ξεκινήσαμε φέτος.

Οι ομάδες μας, πλην του ΑΠΟΕΛ, με την έναρξη της νέας σεζόν βρέθηκαν πολύ κάτω στην ευρωπαϊκή βαθμολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ και η ΑΕΛ, παρά τις προχθεσινές τους νίκες, βρίσκονται πιο κάτω και από αυτόν το συντελεστή της Κύπρου (3.010). Η ΑΕΚ έχει 2.750 βαθμούς και η ΑΕΛ 1.750. Ο ΑΠΟΕΛ κατέχει την 58η θέση με 22.000 β., ενώ ο Απόλλωνας με 7.500 β. βρίσκεται στην 136η θέση.

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή