Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει για να το χειριστείτε επιτέλους;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Δεν είναι αστείο, όχι γιατί αυτοί ειδικά οι κουραδόμαγκες / -μάγκισσες θα κάνουν κάτι. Γίνονται αρνάκια στην Αστυνομία. Το θέμα είναι οι άλλοι...

Κατ’ αρχάς, δυο κουβέντες για το πιο σημαντικό της ημέρας.

Το Stand by Greece, η πρωτοβουλία όλων των ΜΜΕ της Κύπρου, κρατικών και ιδιωτικών, κορυφώνεται σήμερα. Δεν ξέρω εάν το συμμερίζεστε και πόσο, αλλά εγώ νιώθω ευτυχής για το πώς το χειριστήκαμε όλοι μας αυτή τη φορά.

Χωρίς υστερίες, χωρίς πολλές υπερβολές, με απλές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από τα δέκα εκατομμύρια που έδωσε το κράτος, και πολύ καλά έκανε, τις πρωτοβουλίες για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και εδώ αλλά και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα όπου είχαν πολύ καλή ανταπόκριση, τον τηλεμαραθώνιο του Alpha, τώρα αυτό, και φυσικά το πιο σημαντικό.

Το ότι μπόρεσε να δώσει, έδωσε και θα ξαναδώσει αθόρυβα ο κάθε πολίτης.

Βοηθάμε. Αυτό. Γιατί μπορούμε και το θέλουμε.

Ας πάμε τώρα σε κάτι άλλο. Δύσκολο το χθεσινό πρωινό. Οι συνάδελφοι στο Politis.com.cy έτρεχαν με διάφορα, εν εξελίξει. Χθες, ο «Πολίτης» είχε δημοσιεύσει ένα ακόμα ρεπορτάζ για τις ωμότητες εις βάρος πολιτών Ε/Κ και Τ/Κ το 1963-64, αλλά και το 1974. Ένα ρεπορτάζ διαφορετικό από τα άλλα καθώς παρουσίαζε ένα σκάνδαλο. Το γεγονός ότι πρώην ειδικός αστυνομικός είχε ομολογήσει με γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, το 2013, ότι ο ίδιος και άλλα άτομα είχαν δολοφονήσει το 1964 δύο νεαρούς Τ/Κ.

Πέντε χρόνια μετά, η κυπριακή πολιτεία δεν έκανε τίποτα. Οι συνάδελφοι, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει κανονικά την ημέρα τους μέχρι που στο inbox του facebook της εφημερίδας έσκασε το πιο εξής μήνυμα. Διατηρώ ορθογραφία, στίξη κ.λπ.

«Εκάμαμε τους τζιαι εμείς πολλά δε τζικάτω στον πολίτη ρε σκατοναιναικιδες; Α; εκάμαμε τους τζιαι εμείς πολλά;; εννα σας κάψουμε ζωντανούς....εννα ερτει τζιαι εσάς η ώρα σας...κοντέφκει....προσέχετε τι γράφετε για τους μεγαλύτερους φονιάδες των οικογενειών μας....ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ... προσέχετε όταν γράφεται ότι ακόμα κυκλοφορούν έξω αυτοί που τους σκότωσαν.... Κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν και θα κυκλοφορήσουν και άλλοι σε περίπτωση λύσης Δ.Δ.Ο».

Το δηλητήριο της Περιρρέουσας του Παπαδόπουλου και της αναφοράς σε Νενέκους κάνει ακόμα τι δουλειά του μια χαρά.

Τέλος πάντων, ο συγκεκριμένος είναι δεκανέας ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά. Η εφημερίδα κινήθηκε άμεσα με καταγγελία προς το Υπουργείο Αμύνης και τον αρχηγό Αστυνομίας.

Κλιμάκιο ανακριτών ήρθε στα γραφεία μας και πήρε καταθέσεις και στοιχεία, τόσο για αυτό, όσο και post το οποίο στοχοποιούσε εμένα και με τη διατύπωση: «Εγώ έβαλα κατά λάθος τον σταθμό που κάνει εκπομπή κάθε απόγευμα και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να βρεθεί κάποιος να του φυτέψει μια στην τζιεφαλή να ποσπάζεται. Τούρκος με όλη τη σημασία της λέξης».

Διότι είχα μιλήσει για όσους ευνοήθηκαν ανάμεσά μας και εις βάρος των προσφύγων από την εισβολή, εκμεταλλευόμενοι υπεραξίες αλλά και τ/κ περιουσίες, χωρίς να ήταν καν δικαιούχοι.

Μερικές ώρες μετά ο συγκεκριμένος ο οποίος είχε στείλει το μήνυμα στην εφημερίδα –διατηρώ και εδώ στίξη, διαχωρισμό προτάσεων κ.λπ. και τα συμπεράσματα δικά σας, έστειλε νέο μήνυμα στα γραφεία που θα… έκαιγε πριν!

«Κύριοι της εφημερίδας Πολίτης ζητώ συγγνώμη για όσα γράφτηκαν εις βάρος της ιστοσελίδας σας για ένα συγκεκριμένο αρθρο....Το κείμενο γράφτηκε από κάποιο άτομο στην δουλειά μου και ενώ είχα ανοικτό το fb στο κινητό και πληροφορήθηκα για τα πιο πάνω από το ίδιο άτομο σήμερα....Ζητώ ξανά και επίσημα συγγνώμη σαν Χαράλαμπος Ζήνωνος όσο για το κείμενο που δεν με εκπροσωπεί αλλά και για τον χαρακτήρα του κειμένου που δεν μοιάζει καθόλου στον χαρακτήρα μου.... Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για την κατανόηση...».

Το ότι βεβαίως και εδώ οι προτάσεις διαχωρίζονται με «αποσιωπητικά» (σ.σ. τα εισαγωγικά καθώς στην Β’ Δημοτικού μας έμαθαν την τελεία στο τέλος της πρότασης και στην Δ’ ή Ε’ ότι τα αποσιωπητικά είναι τρεις τελείες όχι τέσσερις), είναι άκρως συμπτωματικό.

Όπως επίσης φοβερά πιστευτό, φαντάζομαι και για εσάς θα είναι το σενάριο: άφησα ανοιχτό το κινητό μου που δεν κλειδώνει και κάποιος στη δουλειά τον οποίο δεν κατονομάζω και δεν κατήγγειλα μπήκε, βρήκε το facebook σας και σας έστειλε μήνυμα γράφοντας ακριβώς όπως εγώ, ενώ συμπτωματικό είναι και το ότι το profile μου στο facebook είναι γεμάτο από ανάλογες αναρτήσεις.

Οφείλω να σας πω ότι ένιωθα άβολα καθώς έδινα κατάθεση στην Αστυνομία για την άλλη υπόθεση. Από τη μία ένιωθα θυμό που χρειάστηκε να ασχοληθώ έστω και για ένα λεπτό με την αθλιότητα της οιασδήποτε -μάνας κιόλας- η οποία διανοείται να γράφει τέτοια πράγματα, ευχόμενη παραστατικά μάλιστα τη δολοφονία ενός ανθρώπου που δεν γνώρισε ποτέ.

Και από την άλλη, λυπήθηκα τους αστυνομικούς που έπρεπε να ασχοληθούν είτε με αυτήν, είτε με τον άλλον, είτε με τον όποιον νομίζει πως μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει, να απειλεί ή να καλεί στη βία εναντίον κάποιου άλλου και να την γλυτώνει απλά.

Δεν είναι αστείο. Όχι γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι μάγκες με τα πληκτρολόγια θα κάνουν κάτι, αυτοί χέζονται στο άκουσμα της Αστυνομίας, αλλά διότι άλλοι ενθαρρύνονται και είναι και μελετημένο και αποδεδειγμένο αυτό διεθνώς, να προβούν σε αυτές τις πράξεις από τέτοια σχόλια που τους παρακινούν.

Η Γερμανία έλυσε το θέμα, με έναν νόμο ο οποίος αν και προκάλεσε αντιδράσεις, καθάρισε το facebook και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστο χρόνο από τη ρητορική μίσους και τα προφίλ αυτών που την ασκούσαν, οδηγώντας σοβαρά περιστατικά μάλιστα στη δικαιοσύνη.

Εδώ, τώρα που το πράγμα ξεφεύγει, τι άλλο πρέπει να γίνει για να κινηθούν κάποιοι;

Να βρεθεί ο πρώτος πελλός που θα εμπνευστεί από την κάθε ανάγωγη και τον κάθε αλήτη;


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Περί αποστασίας στην Ιατρική

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 16.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Πατριωτισμός βγαλμένος απ’ τα σπλάχνα. Αυτό σίγουρα!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 16.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ο μιλιταρισμός έκανε το καθήκον του, εμείς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 16.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή