Διοικητική έρευνα και οργή Αρχηγού για την αντιτρομοκρατική άσκηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Μια τέτοια άσκηση δεν δικαιολογείται να διεξάγεται σε χώρο που βρίσκονται παιδιά και σε ώρα που εκ των πραγμάτων δημιουργεί αναστάτωση.

Άσκηση ετοιμότητας με αιφνιδιαστική ανάκληση προσωπικού πραγματοποίησε το απόγευμα η αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού. Η άσκηση έγινε στο Palais de Sport Σπύρος Κυπριανού. Σύμφωνα με το σενάριο, τρομοκράτες θα κρατούσαν ομήρους και η αστυνομία θα έκανε επιχείρηση απελευθέρωσης τους και εξουδετέρωσης των «τρομοκρατών». Όπως ανέφερε στον «Π» πηγή της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού για την άσκηση είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι του Γυμναστηρίου και γνώριζαν ότι πιθανόν να διαρκέσει ως τις 9:00. Επίσης είχε ενημερωθεί και ο αξιωματικός υπηρεσίας του αρχηγείου.

Ωστόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε διοικητική έρευνα καθώς ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση. Όπως αναφέρθηκε στην «Π» από πηγή του Αρχηγείου, ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρμόδιο Βοηθό Αρχηγό και αυτός με τη σειρά του τον Αρχηγό, κάτι που δεν έγινε. Επίσης η ίδια πηγή ανέφερε πως μια τέτοια άσκηση δεν δικαιολογείται να διεξάγεται σε χώρο που βρίσκονται παιδιά και σε ώρα που εκ των πραγμάτων δημιουργεί αναστάτωση. Παράλληλα θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση των γονέων ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία πανικού.


Επιστροφή
στην αρχή